Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 13:00

Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι πολίτες της Β. Μακεδονίας θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι πολίτες της Β. Μακεδονίας θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους

«Οι δύο υποψήφιοι που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν ποσοστό κατά 11% παραπάνω από την υποψήφια που είναι του εθνικιστικού μπλοκ», δήλωσε η αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, που πρόκρινε στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο του κυβερνητικού Συνασπισμού Στέβο Πεντάροσφσι με ποσοστό 42,72% και την υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO- DPMNE Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα με ποσοστό 42,6%.

«Το θεωρώ απίθανο να εκλεγεί, αλλά ακόμη και να έβγαινε, ακόμη κι αν εκλεγεί, όπως η ίδια έχει πει στις ομιλίες της που βρίθουν αντιφάσεων, σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να κάνει τίποτε (σ.σ. ώστε να ανατραπεί η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών). Θεωρώ ότι και το VMRO έχει συνειδητοποιήσει ότι ούτε μπορεί να κάνει τίποτε, αλλά ούτε θέλει, γιατί θα έχει και λαϊκή αντίδραση, καθώς όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας θέλουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους, θέλουν το άνοιγμα στον κόσμο, ενώ το κλείσιμο, το ότι δεν είχαν επαφές με την Ελλάδα, στοίχισε και στους ίδιους πάρα πολύ», παρατήρησε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Σε ό,τι αφορά το έργο της διυπουργικής επιτροπής για την «ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας», της οποίας είναι η ίδια επικεφαλής σημείωσε πως για τα προβλήματα που προκύπτουν σε σχέση με προϊόντα -για την επίλυσή τους- συγκροτήθηκε η επιτροπή με θεσμικό τρόπο και με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, αλλά και εμπειρογνωμόνων. «Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι τα δικά μας προϊόντα -τα ΠΟΠ, τα ΠΓΕ- είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Σε αυτά που μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, εκεί θα υπάρχει αυτή η επιτροπή για να δίνει τις λύσεις», εξήγησε. Γνωστοποίησε, δε, ότι αυτήν την εβδομάδα κατατίθενται στη Βουλή οι δύο συμφωνίες που αφορούν το άνοιγμα των δύο νέων διασυνοριακών σταθμών --στη Φλώρινα στην περιοχή του Λαιμού και στην Πέλλα στην περιοχή των Προμάχων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER