Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 10:50

Ευ. Τσακαλώτος: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε στη διετία 2015-2016

Γράφτηκε από την
Ευ. Τσακαλώτος: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε στη διετία 2015-2016

Απάντηση για τα όσα ανέφερε για τα μεσαία στρώματα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, έδωσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε συγκεκριμένα:

"Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες ότι θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνησή μας. Αλλά έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά. Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης".

Χθες το βράδυ, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών είχε αναρτήσει ένα άλλο "τιτίβισμα" για τον πρόεδρο της ΝΔ, γράφοντας ότι: "Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε σήμερα στον 'Αλφα ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς διακρίσεις ανοικτό για όλους τους Έλληνες. Φαντάζομαι με την ίδια έννοια που το ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο για τους πλούσιους, αλλά και για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER