Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 12:40

Προκόπης Παυλόπουλος: Ας μην ξεχνάμε τον άνθρωπο όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας

Γράφτηκε από την
Προκόπης Παυλόπουλος: Ας μην ξεχνάμε τον άνθρωπο όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος τού παρέδωσε και φέτος τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανταποκρίθηκαν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Και αυτό δημιουργεί σε μας την υποχρέωση και την πρόκληση - αν θέλετε- να τους το ανταποδώσουμε με το να βελτιωνόμαστε διαρκώς, με το να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε, αλλά και με το να υπηρετούμε την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνουμε την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται» πρόσθεσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER