Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 13:10

Σωκράτης Φάμελλος: Η χώρα μας πλέον έχει μπει σε μια ασφαλή πορεία

Γράφτηκε από την
Σωκράτης Φάμελλος: Η χώρα μας πλέον έχει μπει σε μια ασφαλή πορεία

«Είναι γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφονται πλέον είναι υψηλότεροι από το σχετικό μέσο όρο της ευρωζώνης. Ο δημοσιονομικός τομέας πηγαίνει πάρα πολύ καλά και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναμοιράσουμε αν θέλετε το αποτέλεσμα της ανάπτυξης στους πολίτες. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το κέρδος, η αξία της ζωής μας και της κοινωνίας να επιστρέψει στους πολίτες», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", για τα νέα, άμεσα, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φάμελλος είπε: «νομίζω ότι αυτό που αξίζει να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πίεση των δανειστών για υψηλά πλεονάσματα οφείλεται στη χρεοκοπία που η κυβέρνηση, στην οποία αυτός συμμετείχε, μας οδήγησε. Δηλαδή από τη μια μεριά οι κυβερνήσεις που συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης μας χρεοκόπησαν και τώρα μας ζητάνε τα ρέστα και το δεύτερο που θέλω να του θυμίσω είναι ότι ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχαν συμφωνήσει σε πολύ υψηλότερα πλεονάσματα και εμείς με τη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015 τα μειώσαμε». «Παρότι τα μειώσαμε» - συνέχισε ο κ. Φάμελλος - «και παρότι η οικονομία πάει καλύτερα, οφείλουμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία αυτό το οποίο η κοινωνία και παρήγαγε αλλά και αν θέλετε, της έλειψε. Είναι ένα απόλυτα κοινωνικό, καθολικό μέτρο, αναφέρεται σε όλους επιχειρηματίες, εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, όλοι πλέον μπορούν να έχουν πρόσβαση στις μειώσεις, οι οποίες θα γίνουν και στο επίπεδο των φορολογικών, αλλά και στο επίπεδο των εισφορών.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μόνιμες αλλαγές. Είναι προφανές ότι και η συζήτηση που θα γίνει από εδώ και μπρος θα αφορά σε μόνιμα εργαλεία μιας και αποδεδειγμένα τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση, αλλά και η χώρα μας, αποδίδει πολύ καλύτερα και με συνέπεια. Δεν έχουν καμία σχέση με εκλογές, διότι αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται από το τέλος του 2016, δεν αφορούν παροχές γιατί είναι μόνιμα εργαλεία, τα οποία θα συνεισφέρουν σε μια γενικότερη ενίσχυση και της οικονομίας, αλλά και της ποιότητας ζωής».

 
 


NEWSLETTER