Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 15:11

Βουλή: Την Τετάρτη η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης

Γράφτηκε από την
Βουλή: Την Τετάρτη η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης

Την προσεχή Τετάρτη, 8 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής, 10 Μαΐου, με ονομαστική ψηφοφορία.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό αποφασίστηκε, κατ' αρχήν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα, με δεδομένη τη δήλωση του πρωθυπουργού πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης, και με δεδομένη την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER