Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 08:40

Χρ. Σπίρτζης: Έχουμε εθνικό καθήκον να κερδίσουμε

Γράφτηκε από την
Χρ. Σπίρτζης: Έχουμε εθνικό καθήκον να κερδίσουμε

Για πανικό της Νέας Δημοκρατίας από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης σε εκδήλωση για την στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Δημαρχείο Αχαρνών.

"Χθες ήταν μια ιστορική μέρα γιατί ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η χώρα απέκτησε το χαμένο κυριαρχικό της δικαίωμα να καθορίζει την οικονομική της πολιτική " τόνισε ο κύριος Σπίρτζης και πρόσθεσε "αν λέγαμε πριν από ένα χρόνο αυτά που κάναμε από πέρυσι μέχρι φέτος θα μας έλεγαν τρελούς .Πολύ δε περισσότερο αν τα λέγαμε το 2016 ή το 2017" ."Είναι τέτοιος ο πανικός τους, είπε, που επιστράτευσαν τον κύριο Βέμπερ τον φίλο του κ Μητσοτάκη ο οποίος μίλησε για ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που δήθεν θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για τις συνέπειές τους και για δικαίωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους να είναι εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους. Ευτυχώς που αποκαλύπτονται μόνοι τους .Είναι σαφέστατοι οι άνθρωποι και γι αυτό τους ευχαριστούμε πολύ " τόνισε ο κ Σπίρτζης και πρόσθεσε : "Οι άνθρωποι έχουν πραγματικά φασιστικές αντιλήψεις και όχι απλά νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις . Γι αυτό έχουμε εθνικό καθήκον ως Προοδευτική Συμμαχία να κερδίσουμε τη μάχη και των Ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα".

Όπως είπε ο κ Σπίρτζης το δίλημμα των ευρωεκλογών, των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών είναι "Τσίπρας η Μητσοτάκης" . Πρόοδος με στήριξη του κοινωνικού κράτους ή ακραίος νεοφιλελευθερισμός με βαρβαρότητα και κοινωνικό αποκλεισμό .

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι "η μάχη για την Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να δοθεί μέσα στην κοινωνία . Πρέπει να ξεπεράσουμε πληγές του παρελθόντος, δογματισμούς , περιχαρακώσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί . Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια ".

Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη όλα αυτά τα χρόνια η νεοφιλελεύθερη λογική και το μοντέλο Θάτσερ έχει διαπεράσει όλο το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι . Οι πάντες δούλευαν για τις τράπεζες και πρωτίστως τις γερμανικές . Οτιδήποτε μπορούσε να δώσει την δύναμη στις χώρες του Νότου να σταθούν στα πόδια τους χτυπήθηκε .Με την ίδια λογική χτυπήθηκε και ο τομέας των υποδομών .

Τα κονδύλια από την Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 50 % και το μόνο που τους ενδιέφερε και υπηρέτησαν ήταν να γίνονται "έργα για τα έργα και όχι έργα για την κοινωνία" .Γι αυτό έφτασαν στο σημείο να θέτουν ως προϋπόθεση για την έγκριση της χρηματοδότησης ενός αυτοκινητοδρόμου τις 20 χιλιάδες διελεύσεις ημερησίως και όχι εάν ένας αυτοκινητόδρομος πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία .

Ο κ Σπίρτζης ανέφερε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα χτύπησε το κοινωνικό κράτος, δημιούργησε κοινωνικούς και χωροταξικούς αποκλεισμούς ενώ ανέχθηκε και στήριξε την διαφθορά και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος . Έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 30% των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το οποίο όπως είπε , μας πολέμησαν με σφοδρότητα γιατί όπως αποδείχθηκε κάποιοι τα τσέπωναν και κάποιοι τους ανέχονταν. Αναφέρθηκε επίσης στα κυκλώματα με τις άδειες οδήγησης που έσπασε αυτή η κυβέρνηση και η Ρένα Δούρου αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στο κύκλωμα της Αθήνας που ήρθε πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας είχαν βρεθεί σχέδια από τάφους σε νεκροταφεία που έκρυβαν τα κλοπιμαία . Αναφερόμενος τέλος στα σιδηροδρομικά έργα ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει παρουσίαση ολόκληρης της νέας ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας -Θεσσαλονίκης ενώ πολύ σύντομα θα δημοπρατηθούν έργα για την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών <<ΣΚΑ>>. Επίσης θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου που διέρχεται από τις Αχαρνες .Τόνισε επίσης ότι το Θριάσειο εμπορευματικό κέντρο στον Ασπρόπυργο είναι μια υποδομή που αναβαθμίζει την χώρα όχι μόνο μεταφορικά αλλά και γεωπολιτικά .

Μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση για την στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας ήταν ο πρώην υπουργός Γιαννης Ραγκούσης ο καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Αχαρνών προερχόμενοι από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER