Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 15:40

Κώστας Τσιάρας: Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αμαυρωθεί

Γράφτηκε από την
Κώστας Τσιάρας: Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αμαυρωθεί

«Ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που καθημερινά καταρρέει και κατηφορίζει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, δεν θα μπορούσε να δοθεί από τη ΝΔ». Με αυτή την αποστροφή έκλεισε την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αμαυρωθεί από τα γεγονότα και δεν υπάρχει, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας ως προσπάθεια αντιπερισπασμού την απόφασή του για μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

«Όσα ακούσαμε χθες στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, αποδεικνύουν τη σοβαρή αδυναμία του να υποστηρίξει τη βασική θέση του προγράμματός του και να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Ο ίδιος επιλέγει να είναι με τις ζέβρες και όχι με τα λιοντάρια» τόνισε ο κ. Τσιάρας και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός επιχείρησε έναν αντιπερισπασμό. Τη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν σέβεται ένα νέο παιδί που είναι παράδειγμα ζωής, τη μετέτρεψε σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του για να διαχυθεί σε όλα τα πρόσωπα η ευθύνη», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή μοιράζεστε την ευθύνη με τον κ. Πολάκη» είπε απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι με τη πολιτική του στάση «ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ταυτίζεται σε συμπεριφορές, λογικές και νοοτροπίες με τον κ. Πολάκη».

Τα μείζονα ζητήματα που υπάρχουν και έπρεπε να ανησυχήσουν το ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ακόμα ότι «τα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ που εξήγγειλε προχθές από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός και υποτίθεται ότι είναι υπέρ των Ελλήνων πολιτών έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο είχαν και τα μέτρα ύψους 12 δισ. που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη.

«Με τον ίδιο τρόπο που υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν και αυτές οι υποσχέσεις που έδωσε προχθές από το Ζάππειο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα που, είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, αμαυρώνει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς γιατί πλέον τα ίδια γεγονότα άλλαξαν και έδωσαν την πραγματική εικόνα της».

Ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο «για μείζονα ζητήματα που υπάρχουν και έπρεπε να ανησυχήσουν το ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να θεωρεί η κυβέρνηση ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα με ενοικιαζόμενους βουλευτές και υπουργούς».

Μίλησε επίσης για σπουδή του πρωθυπουργού να προσφεύγει κάθε φορά σε ρήσεις φιλοσόφων και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει στίχους και φράσεις για να απαντήσει στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι «αν θα υπήρχε κάτι να αντιπροσωπεύει τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο στίχος του ποιητή Κώστα Βάρναλη «πού είσαι νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος».

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμπλήρωσε τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, αλλά δημιούργησε μια κοινωνία σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο και μια οικονομία που δεν μπορεί να ανασάνει. Αυτή η Αριστερά, δεν δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή. Είναι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Αριστερά ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», υποστήριξε ο κ. Τσιάρας και κατέληξε, δίνοντας έμφαση στις επικείμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, λέγοντας: είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία οι Έλληνες πολίτες να δείξουν την κατεύθυνση της επόμενης μέρας που θα πάει η χώρα. Είναι και ιστορική ευθύνη της ΝΔ που θα αποδείξει για άλλη μια φορά τη σοβαρή σχέση που έχει με τους Έλληνες πολίτες που είναι και η πραγματική της δύναμη.


NEWSLETTER