Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 18:45

Εκλογές: Αλαλούμ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους - Oρισαν τους Καραμανλή, Αχτσιόγλου, Βενιζέλο και Δένδια

Γράφτηκε από την
Εκλογές: Αλαλούμ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους - Oρισαν τους Καραμανλή, Αχτσιόγλου, Βενιζέλο και Δένδια

Σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων κληρώθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο Βαγγ. Βενιζέλος. 

Αλαλούμ έχουν προκαλέσει οι πίνακες των δικαστικών αντιπροσώπων για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς στους καταλόγους έχουν συμπεριληφθεί σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, η υπουργός Εργασίας,Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και οι πρώην υπουργοί Βαγγ. Βενιζέλος και Ν. Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ παραδρομής των δικηγορικών συλλόγων την ώρα της σύνταξης των οικείων καταλόγων των μελών τους, συμπεριελήφθησαν και ονόματα εν ενεργεία πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν στις κληρώσεις, αφού ο Αρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει ή να εξαιρέσει πρόσωπα από τον κατάλογο.

Στη συνέχεια διορίστηκαν, όπως και οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι σε εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, ενώ το ζήτημα έγινε γνωστό όταν οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων γραφείων παρέλαβαν τους σχετικούς διορισμούς. Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής βρέθηκε διορισμένος ως αναπληρωματικός δικαστικός αντιπρόσωπος στην Πιερία, ο Βαγγ. Βενιζέλος στη δημοτική κοινότητα Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Δένδιας στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας και η Έφη Αχτσιόγλου επίσης στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Αμπελοκήπων.

Πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των διορισθέντων με άλλους δικηγόρους.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER