Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 15:20

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ κλείνει το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας

Γράφτηκε από την

«Πρόταση νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού» χαρακτήρισε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα της Υγείας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «σύρθηκε στο στίβο της πραγματικής αντιπαράθεσης».

«Ο ιδιωτικός τομέας είναι λογικό να υπάρχει, αλλά ως συμπληρωματικός σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που οφείλουμε να το στηρίζουμε, εάν το βλέπουμε έτσι. Βεβαίως, τα χρόνια της κρίσης το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπέστη κατ' αναλογία αυτά που υπέστηκαν και διάφοροι άλλοι τομείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τος δηλώσεις του Κυρίακου Μητσοτάκη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το βασικό ζήτημα είναι το «τι όραμα έχει ο καθένας για την υγεία και ποια αντίληψη έχει για το δημόσιο αγαθό της Υγείας. Εάν το θεωρεί δημόσιο αγαθό. Διότι αν το εξομοιώνει με τα εμπορεύματα τότε, ξέρετε, αναπτύσσεται μια διαφορετική σχέση, ανταλλακτική. Το εμπόρευμα, αυτός που έχει το αγοράζει, αυτός που δεν έχει το βλέπει από τη βιτρίνα. Η Υγεία μπορεί να είναι τέτοια; Αυτά που ακούσαμε, ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας να δουλεύουν για λογαριασμό των ιδιωτών, συνιστούν μια πρόταση νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού. Και δυστυχώς είναι εικόνες από το μέλλον. Αν το επιτρέψουμε να γίνει. Είναι πράγματα απαράδεκτα, εξωφρενικά. Τουλάχιστον, όμως, μας αποκαλύπτουν το πραγματικό προγραμματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, μέχρι πριν από λίγες βδομάδες, θυμόσαστε ότι η συζήτηση πήγαινε αλλού. Έχουμε τουλάχιστον κατακτήσει, στην πολιτική αντιπαράθεση πριν από αυτές τις Ευρωεκλογές, να μιλάμε για τις πραγματικές προτάσεις του καθενός. Και εδώ, πραγματικά είναι να σου "σηκώνεται η τρίχα"».

«Υπάρχει η πραγματικότητα της κατά προτεραιότητα, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Ο κύριος Μητσοτάκης, όταν λέει αυτά που λέει για την Υγεία "κλείνει το μάτι" σε συγκεκριμένα οικονομικά ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν έφοδο στον χώρο της Υγείας» υπογράμμισε επίσης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν οι άλλοι έκλειναν δομές, εμείς ανοίγαμε δομές. Ήδη υπάρχουν 100 - 120 νέες μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας, τα λεγόμενα ΤΟ.Μ.Υ., τα οποία μάλιστα έχουν στελεχωθεί από νέους επιστήμονες οι οποίοι δεν έβρισκαν δουλειά και έφευγαν στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης. Αναφερόμενος τέλος στην υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ 'Αννα Ασημακοπούλου τόνισε «το κόμμα σας κα Ασημακοπούλου πρεσβεύει να φεύγουν πέντε γιατροί για να προσλαμβάνεται ένας. Αυτό "κουμπώνει" βεβαίως με τις απόψεις σας να παραδώσετε την Υγεία στους ιδιώτες. Αυτά τα συμφέροντα θέλετε να εκφράσετε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ