ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 12:50

Θεόδωρος Φορτσάκης: Η ΝΔ θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει

Γράφτηκε από την
Θεόδωρος Φορτσάκης: Η ΝΔ θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει

«Η ΝΔ φυσικά θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει, αντιθέτως έχει σκοπό και σταθερή πολιτική βούληση να τα διευρύνει και να τα εμβαθύνει», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για τα μέτρα στήριξης που υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία.

Όπως είπε, «για τη 13η λεγόμενη σύνταξη -διότι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι 13η σύνταξη είναι επίδομα το οποίο και αυτό καλό είναι- γιατί από το τίποτα καλό και το επίδομα αυτό-, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/3 της παλαιάς 13ης σύνταξης, είναι ευκταίο να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την 13η σύνταξη στο σύνολο της, διότι είναι ένα κομμάτι το οποίο στερούνται οι συνταξιούχοι κατά τρόπο βάρβαρο. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση αυτό δεν το επιτρέπει ακόμα».

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λογικός Έλληνας που να μην θεωρεί τα μέτρα αυτά αναγκαία διότι είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι διαβιούν κάτω από το ελάχιστο, εκείνο το οποίο τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή παρουσία. Και επομένως δεν είναι δυνατόν κανείς να μην θέλει να ενισχυθούν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη», επισήμανε ο κ. Φορτσάκης. Υπογράμμισε ότι, «η ΝΔ λέει ότι αυτά τα οποία δόθηκαν τώρα στους συμπολίτες μας ήταν πολύ καλύτερα να μπορούσε να έχει διασφαλιστεί ότι διαφυλάσσονται από το γεγονός ότι το λεγόμενο υπερπλεόνασμα που τα τροφοδοτεί, στηρίζεται όχι στην υπεραφαίμαξη, αλλά στην υπεραπόδοση. Θα ήταν πολύ θετικό αν μπορούσαμε αυτά τα μέτρα να τα είχαμε συνδυάσει σε ένα συνεκτικό ολοκληρωμένο πακέτο, ένα σχέδιο οικονομικό, το οποίο να διασφαλίζει ότι και η οικονομία θα πάρει μπρος διότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια τους στο χρόνο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER