Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 14:50

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική οικονομική και κοινωνική πολιτική

Γράφτηκε από την

«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική οικονομική και κοινωνική πολιτική», επισήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ 3.

Για την τοποθέτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την έλλειψη του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου για να εφαρμοστούν μέτρα ελάφρυνσης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «η επιλογή του να μιλήσει σε αυτή τη συγκυρία που περάσανε από τη Βουλή τα μέτρα, τα οποία είναι πλήρως κοστολογημένα, δείχνει μία πολιτική στόχευση και μάλιστα σε καιρό εκλογών». Η ίδια εκτίμησε ότι οι παρατηρήσεις του δεν θα επηρεάσουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι όλες οι προβλέψεις του έχουν πέσει έξω, όπως ότι δεν θα κατοχυρωθούν οι συντάξεις.

Μιλώντας για το Δημόσιο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι σύγχρονο, αξιοκρατικό και με τις αναγκαίες προσλήψεις να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του, ενώ αντίθετα η ΝΔ επιθυμεί «ένα μικρό Δημόσιο που να έχει ρυθμιστικό ρόλο και όλα τα άλλα να ιδιωτικοποιηθούν». «Αυτές οι λύσεις», πρόσθεσε, «όχι μόνο απέτυχαν, όπου εφαρμόστηκαν, και οδήγησαν στην κρίση σε Ευρώπη και σε Αμερική, αλλά είναι πλέον και παρωχημένες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ