Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 10:20

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι Ευρωεκλογές αφετηρία της νικηφόρας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές

Γράφτηκε από την
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι Ευρωεκλογές αφετηρία της νικηφόρας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές

«Κάθε μέρα που περνάει αυξάνει η συσπείρωση, η κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα των προοδευτικών πολιτών. Αυτό είναι το μήνυμα από όλη την Ελλάδα», επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να προσθέσει εμφατικά: «Οι ευρωεκλογές θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης νικηφόρας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλά για την Προοδευτική Συμμαχία και λέει, «δεν είναι μια ευκαιριακή επιλογή που εξαντλείται στην εκλογική συγκυρία. Έχει στρατηγικό βάθος και προοπτική, γιατί αποτελεί απάντηση στη μεγάλη ανάγκη της εποχής μας, την πολιτική και κοινωνική έκφραση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας».

Σχετικά με τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ, καθιέρωση επταήμερης εργασίας κ.λπ., η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν παραλείπει να ..ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ΝΔ «που κάνει ξεκάθαρες τις σημερινές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά και στην Αριστερά, στην Πρόοδο και τη Συντήρηση, αναδεικνύοντας έτσι καθημερινά τη σημασία της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά τους πολλούς, και όχι τους λίγους και ισχυρούς».

Αναφερόμενη στον προγραμματισμό του υπουργείου της για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξηγεί ότι εάν ισχύσει ο κανόνας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», που επαγγέλλεται η ΝΔ τότε τα περιθώρια για προσλήψεις θα ήταν τόσο περιορισμένα που θα κάλυπταν οριακά τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να προσληφθεί «ούτε ένας γιατρός, ούτε ένας καθηγητής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER