Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 20:57

Σε αποχή από τις ευρωεκλογές και καταγγελία της ΕΕ καλεί το ΚΚΕ(μ - λ)

Γράφτηκε από την
Σε αποχή από τις ευρωεκλογές και καταγγελία της ΕΕ καλεί το ΚΚΕ(μ - λ)

Τη θέση της αποχής από τις ευρωεκλογές ανέλυσε σε εκδήλωση που έγινε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Καμάρας της Θεσσαλονίκης, το στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ) Δημήτρης Παυλίδης, χαρακτηρίζοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις άμεσες γενικές εκλογές που γίνονται γι' αυτό, στα κράτη μέλη της Ένωσης «μια σχεδιασμένη επιχείρηση για να φιλοτεχνηθεί ένα δημοκρατικό πρόσωπο στην αντιδραστική συμμαχία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων».

«Είναι ένας θεσμός επικύρωσης των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ, των συμβουλίων κορυφής και των υπουργών. Μια "σφηκοφωλιά" που νομιμοποιεί τις πολιτικές ενάντια στα κινήματα κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης και προωθεί τον αντι-κομμουνισμό. Ένας θεσμός που έχει καταρρακωθεί από την αρχή σχεδόν της ύπαρξής του στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών και γι' αυτό αντιμετωπίζει την πλήρη απαξίωση με τα αυξημένα ποσοστά αποχής για την εκλογή των μελών του» ανέφερε ο κ. Παυλίδης και πρόσθεσε «πως όλα αυτά τα χρόνια της βαρβαρότητας των μνημονίων ταυτίστηκε με τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Δεν είναι απλά ένα "νεκροταφείο ελεφάντων", ακριβοπληρωμένων βουλευτών που ξέρουν μόνο να χειροκροτούν να προσυπογράφουν αλλά είναι ένα σώμα υποστηρικτών και προπαγανδιστών της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ιδέας που δεν έχει καμία σχέση με το διαχρονικό αίτημα κι ανάγκη συναδέλφωσης των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης».

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι των λαών, είναι των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παυλίδης και τόνισε ότι «ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον ιμπεριαλισμό πρέπει να ορθωθεί ξανά η δύναμη της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης και των λαϊκών κινημάτων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER