Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 23:15

Μητσοτάκης από την Πάτρα: "Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Ή με την ΝΔ, ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας"

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης από την Πάτρα: "Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Ή με την ΝΔ, ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας"

«Εμείς δεν είμαστε, ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους. Είμαστε με όλους τους Έλληνες και η δουλειά μας, η δουλειά μου προσωπικά είναι να ενώσω την Ελλάδα σε μία πορεία προς ένα πιο φωτεινό μέλλον, το μέλλον που μας αξίζει, το μέλλον που μας αναλογεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε, σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Ε.Α.Π., στην Πάτρα. 


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η Πάτρα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, ένα μήνυμα που ενώνεται με το μήνυμα που φτάνει από κάθε άκρη της πατρίδας μας, όπου οι Έλληνες σήμερα λένε με μία φωνή, ως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα και στις 26 Μαΐου φέρνουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, τόνισε ότι «αυτή αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμη, και το βάρος της είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος που συνήθως έχουν οι ευρωεκλογές, γιατί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα μιλήσουν οι ίδιοι Έλληνες και θα πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέματα, στους αβάσταχτους φόρους, στο θλιβερό διχασμό στον οποίο και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην εθνική ταπείνωση της συμφωνίας των Πρεσπών, γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας».

Μένοντας στο θέμα των εκλογών, σημείωσε ότι «αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, αλλά δεν επιτρέπει και πειράματα με κόμματα μιας χρήσης» και απευθυνόμενος ιδιαίτερα και προς τη νεολαία, ανέφερε: «Tα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε είναι ξεκάθαρα: Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα, επιλέγουμε την προκοπή ή την καθήλωση, επιλέγουμε την ενότητα ή το διχασμό, θέλουμε σιγουριά και ασφάλεια ή ανασφάλεια, θέλουμε εθνική υπερηφάνεια ή ταπείνωση, θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα. Με άλλα λόγια, θέλουμε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, ή θέλουμε τέλμα και στασιμότητα. Στις 26 Μαΐου, όλες και όλοι ψηφίζουμε τελικά για την Ελλάδα την οποία θέλουμε, για αυτό και θέλω να περάσουμε το μήνυμα ότι σε αυτή την κάλπη δεν έχουν θέση καμία χαλαρή ψήφος, καμία ψήφος που θα πάει σε κόμματα, τα οποία δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ή με την ΝΔ, ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας και την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε και με τη λογική, αλλά και με καρδιά και στηρίζουμε τη μεγάλη μας παράταξη την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία». 


Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας, μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή όλων των Ελλήνων» και όπως πρόσθεσε, «έχω μιλήσει πολλές φορές για το δικό μου σχέδιο, για μία Ελλάδα ευημερούσα στην οποία ο εθνικός πλούτος θα αυξάνεται για όλους και όχι μόνο για κάποιους, για μία Ελλάδα όπου οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις θα αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι θα αυξάνεται ο εθνικός πλούτος, διότι μόνο έτσι θα ανατραπεί το σημερινό καθεστώς της μιζέριας, μιας μιζέριας η οποία δυστυχώς μοιράζεται κάθε τόσο σε ταπεινωτικά επιδόματα φτώχειας και εξαγοράς ψήφων». 


«Το δικό μου σχέδιο», συνέχισε, «είναι ένα σχέδιο για μία Ελλάδα με πολλές καλύτερες καλοπληρωμένες δουλειές, για να μη φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές, οι οποίες θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα». 


Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος στην επιχείρησή σας, δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου επαγγελματία, του ελεύθερου επαγγελματία, αλλά θέλω ο κόπο σας να αμείβεται, να φορολογείται δίκαια και να έχετε πραγματικό κίνητρο για δημιουργική εργασία και θα εργαστώ ακούραστα για να σαρώσω όλα τα εμπόδια τα οποία κρατούν τις επενδύσεις πίσω». 


Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα ζητήματα της παιδείας, λέγοντας ότι «θα εργαστώ ακούραστα για μία παιδεία, η οποία θα προσφέρει στα νέα παιδιά τα εφόδια, ώστε να βρίσκουν δουλειά και να μπορούν να χτίσουν μόνα τους τη ζωή τους» και πρόσθεσε: «Πιστεύω στην καλή δημόσια παιδεία και για τα νέα παιδιά στα σχολεία μας, τους λέω θα υπάρχει ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, και θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς». 


Σχετικά με τον τομέα της υγείας, είπε ότι «θα προσλάβουμε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για να στηρίξουμε το εθνικό σύστημα υγείας, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα σε ποιοτική δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία μας θα στελεχωθούν αμέσως με νέο νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα ζητήματα ασφαλείας, τονίζοντας ότι «το δικό μου σχέδιο είναι ένα σχέδιο για ασφάλεια παντού και για όλους» και σημείωσε: «Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα εξοβελιστούν μία και καλή, το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, στους εργαζόμενους και τους καθηγητές, οι γειτονιές θα ελευθερωθούν από το έγκλημα, διότι μαζί με τις προσλήψεις που θα κάνουμε στην υγεία και στην παιδεία, θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς, ώστε να αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας». 


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι «οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής και κάποιοι βαφτίζουν ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως 13η σύνταξη, αλλά 13η σύνταξη δεν ήταν αυτό το οποίο πήραν, ήταν ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο, αλλά όχι 13η σύνταξη». 


Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ό,τι και αν κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος και δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου». 

 

«Μάλλον για μία ειρωνεία της ιστορίας μοιάζει» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «γιατί η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κάποιοι και σήμερα ακόμα, λίγο παραπέρα στο Αγρίνιο, θα πούνε με τα δικά τους λόγια, όχι έτσι ακριβώς όπως το λέω, αλλά αυτό θα εννοήσουν, 'ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν', λες και κάποιοι θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, λες και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά τον εθνικό διχασμό. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Είμαστε εδώ για να αρχίσουμε με όλους το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδος».

Με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση «σε όσους είχαν ψηφίσει στο παρελθόν ΝΔ, αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, και τους λέω ότι 'ήλθε η ώρα να γυρίσετε στο σπίτι σας'» διότι όπως σημείωσε, «στην Νέα Δημοκρατία κρατάμε ζωντανές τις αξίες του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον πυρσό, την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη, την έμφαση στην μετριοπάθεια και την αντίθεσή μας στον λαϊκισμό». 


Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου θέλω να υπάρχει ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα λέει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται και μπορούμε να τη φέρουμε όλοι μαζί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER