Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 08:06

Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή

Γράφτηκε από την
Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή

Τον στόχο μια γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το ζήτημα για τη χώρα είναι να μπορεί να υποστηρίξει την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. Σε συνέντευξή του στο Action 24 ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αν η οικονομία μείνει καθηλωμένη σε μια ανάπτυξη του 1% με 2%, δεν θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. "Είμαι πολύ ξεκάθαρος: προτάσσω το στόχο μιας γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι'αυτό και ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για το ΄20-΄21 δεν έχει καμία σημασία" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως λέει τα ίδια πράγματα με την Μαρί Λεπέν τονίζοντας πως ο διαχωρισμός "ελίτ-πολλοί" στον οποίο προβαίνει ο πρωθυπουργός είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης.

"Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξέρουν τί να περιμένουν από την κυβέρνηση. Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως η ψήφος στη ΝΔ είναι η μόνη ψήφος που έχει αξία σε αυτές τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά την λεγόμενη 13η σύνταξη ως προεκλογικό επίδομα το οποίο μάλιστα γίνεται 5 μέρες πριν τις εκλογές ενώ όσον αφορά τις μειώσεις φόρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε " πολύ λίγα, πολύ αργά".

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στόχος του είναι μια πολιτική που θα μπορεί να έχει ένα διατηρήσιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους. "Τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα" είπε τονίζοντας πως με την ψηφισμένη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μείωση του αφορολόγητου οι συνταξιούχοι θα χάσουν περισσότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε όσους ταυτίζουν τη ΝΔ με την ακροδεξιά τονίζοντας πως δεν θέλει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. "Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να μας ταυτίσουν με την ακροδεξιά, είναι αστεία η επιχειρηματολογία τους. Πόσο μάλλον όταν εκπορεύεται από αυτούς που κυβέρνησαν επί τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και όταν απευθύνεται αυτή η κριτική σε κάποιον ο οποίος πρώτος επέβαλε στο ΕΛΚ ο κ. Όρμπαν να τεθεί ουσιαστικά εκτός των κόλπων του. Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία."

Συνεχίζοντας το άνοιγμά του στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και κυρίως σε αυτούς που ψήφισαν κατά το παρελθόν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τον ξενίζει "η ρητορική των ίσων αποστάσεων ότι "ψήφισε κάτι άλλο" γιατί "Τσίπρας - Μητσοτάκης είναι το ίδιο". Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία."

Αναφερόμενος στα τελευταία περιστατικά βίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, όχι όμως και το δικαίωμα να πετάς μολότοφ, να καις τα πάντα και να τα σπας. "Είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα βάλουμε εμπόδιο σε οποιαδήποτε ειρηνική διαδήλωση. Αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ' τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν πίσω. Θα καταργήσουμε το άσυλο. Αμέσως. Το οποίο σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα -εάν χρειαστεί- η αστυνομία θα μπει μέσα στα Πανεπιστήμια και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Διότι δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σε κάποιες Πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες έχουν γίνει καταφύγιο για όλους αυτούς" δήλωσε τονίζοντας πως έχει δεσμευτεί για επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. "Τα περιπολικά μας είναι 15 ετών. Μας στοιχίζει πολύ περισσότερο να τα συντηρήσουμε από το να αγοράσουμε καινούργια" είπε προσθέτοντας πως θα φτιαχτούν φυλακές τύπου Γ'. "Μία τουλάχιστον, είναι δέσμευσή μου. Διότι δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας, όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους. Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό. 20 δολοφονίες μέσα στον Κορυδαλλό, και κανείς δεν ασχολείται. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Αυτά, λοιπόν, επιτρέψτε μου να πω, δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη, να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου" τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιό του για να υπάρξει νέα πνοή στο κεντρο της Αθήνας. "Το μεγάλο μου προσωπικό όραμα για το κέντρο της Αθήνας αφορά μια γενναία ανάπλαση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου, με μια καινούρια είσοδο, διπλασιασμό της έκτασής του με υπογειοποίηση -έχουν ήδη γίνει οι σχετικές μελέτες- και με αξιοποίηση του χώρου του Πολυτεχνείου για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και τον πραγματικό εκπαιδευτικό του ρόλο. Σε συνδυασμό με ειδικά κίνητρα για το πώς μπορεί να αναβιώσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η γειτονιά των Εξαρχείων. Επιχειρηματικά κίνητρα για να αρχίσουν να ξαναέρχονται επενδύσεις. Πιστεύω ότι και το Μετρό θα βοηθήσει ώστε να αλλάξει όψη η πλατεία των Εξαρχείων" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πολιτική υποκρισία είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει

Όταν έχεις δώσει τον αγώνα κατά των δήθεν ελίτ και συλλαμβάνεσαι να κάνεις μυστικά διακοπες σε ένα σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι υπάρχει ζήτημα πολιτικό. Γιατί η πολιτική υποκρισία είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει.

Ως δημόσια πρόσωπα έχουμε περιορισμένη ιδιωτικότητα. Εφόσον θέλει να κάνει ένας πρωθυπουργός διακοπές σε ένα σκάφος, να το πει. Εγώ δεν θα πήγαινα. Ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να δέχονται παροχές σε είδος. Με τους υπουργούς μου θα τους έλεγα αυτός είναι ο κώδικας δεοντολογίας και αν τον παραβείς έφυγες.

Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας θεσμοθετημένος. Και για τους βουλευτές θα υπάρχει απλό πλαίσιο κανόνων. Τις διακοπές μου τις ανακοινώνω πριν και θα τις ανακοινώνω πάντα. Δεν υπάρχει πολιτικός στο εξωτερικό ο οποίος κάνει μυστικές διακοπές.

Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή

Μαζί με τα προνόμια της εξουσίας έρχονται και οι υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να έχει μόνο τα καλά και να μην έχεις τα στραβά. Είσαι στο μικροσκόπιο. Δεν ακούμπησα ποτέ γυναίκες και παιδιά σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση.

Μια φορά αναφέρθηκα στον πατέρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αναφέρθηκα ανταπαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που αμφισβήτησε, όχι την πολιτική διαδρομή, αλλά την ακεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσω καμία πρόκληση αναπάντητη.

Οι πολίτες θέλουν θετικό λόγο. Και σε αυτό θα επιμένω μέχρι το τέλος. Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερους να ψηφίσουν εμένα και τη ΝΔ.

Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα ευχάριστη αλλά είναι ανούσια γιατί δεν έχει αρμοδιότητα να διαλύσει τη βουλή.

Μια καθαρή νίκη το βράδυ των εκλογών. Θα το ξέρετε το βράδυ των εκλογών αν μιλάμε για καθαρή νίκη. Δεν θα πάρετε από μένα καμία κουβέντα για πήχη και για ποσοστό. Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή.

Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού

Αυτό που θα ήθελα είναι να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί. Αυτό σημαίνει ότι η παράταση της αγωνίας δεν θα έχει νόημα.

Δεν έχω δει κανένα να ρωτάει τον κ. Τσίπρα αν ισχύσει το πιθανό σενάριο αν θα φύγει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού. Η ΝΔ είναι πολύ ενωμένη σήμερα, και πολύ ανανεωμένη. Δεν είναι πολλά τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη που έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή.

Δεν έχουμε κρύψει το πολιτικό μας ενδιαφέρον για τις περιφέρειες. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να μην κερδίσει καμία περιφέρεια.

Δεν έχουμε μιλήσει για προδότες, δεν έχουμε μιλήσει για κρεμάλες, δεν έχουμε δαιμονοποιήσει τις πολιτικές επιλογές κανενός. 'Αλλοι τα έκαναν αυτά. Έχουμε μιλήσει για κακή συμφωνία. Είπα ότι κυρωμένη διεθνή συνθήκη δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπαρχουν πολλά να κάνουμε να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να πάω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Η εξωτερική πολιτική δεν θα μείνει έξω από αυτή την αντιπαράθεση, δεν θα μείνει έξω ούτε από την αντιπαράθεση των εθνικών εκλογών.

Να αλλάξει η διαδικασία ασύλου και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο να επιστρέφει στην Τουρκία

Ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμό καταλογίζω στην κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού. Να αλλάξει η διαδικασία ασύλου. Θα πάμε από τα 4 στα 2 στάδια και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο θα επιστρέφει στην Τουρκία. Χρέος μας όσων λειτουργούν τα hot spot στα νησιά, οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες. 'Αλλο πρόσφυγας , άλλο οικονομικός μετανάστης.

Δεν μπορώ να συζητήσω κανένα σενάριο δυνητικής εκτροπής. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό λέει το Σύνταγμα και αυτό θα γίνει.

Θα υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ σε κάθε κάλπη. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν και στα δύο εκλογικά τμήματα.

Η πολιτική υποκρισία είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει

Όταν έχεις δώσει τον αγώνα κατά των δήθεν ελίτ και συλλαμβάνεσαι να κάνεις μυστικά διακοπες σε ένα σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι υπάρχει ζήτημα πολιτικό. Γιατί η πολιτική υποκρισία είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει.

Ως δημόσια πρόσωπα έχουμε περιορισμένη ιδιωτικότητα. Εφόσον θέλει να κάνει ένας πρωθυπουργός διακοπές σε ένα σκάφος, να το πει. Εγώ δεν θα πήγαινα. Ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να δέχονται παροχές σε είδος. Με τους υπουργούς μου θα τους έλεγα αυτός είναι ο κώδικας δεοντολογίας και αν τον παραβείς έφυγες.

Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας θεσμοθετημένος. Και για τους βουλευτές θα υπάρχει απλό πλαίσιο κανόνων. Τις διακοπές μου τις ανακοινώνω πριν και θα τις ανακοινώνω πάντα. Δεν υπάρχει πολιτικός στο εξωτερικό ο οποίος κάνει μυστικές διακοπές.

Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή

Μαζί με τα προνόμια της εξουσίας έρχονται και οι υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να έχει μόνο τα καλά και να μην έχεις τα στραβά. Είσαι στο μικροσκόπιο. Δεν ακούμπησα ποτέ γυναίκες και παιδιά σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση.

Μια φορά αναφέρθηκα στον πατέρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αναφέρθηκα ανταπαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που αμφισβήτησε, όχι την πολιτική διαδρομή, αλλά την ακεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσω καμία πρόκληση αναπάντητη.

Οι πολίτες θέλουν θετικό λόγο. Και σε αυτό θα επιμένω μέχρι το τέλος. Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερους να ψηφίσουν εμένα και τη ΝΔ.

Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα ευχάριστη αλλά είναι ανούσια γιατί δεν έχει αρμοδιότητα να διαλύσει τη βουλή.

Μια καθαρή νίκη το βράδυ των εκλογών. Θα το ξέρετε το βράδυ των εκλογών αν μιλάμε για καθαρή νίκη. Δεν θα πάρετε από μένα καμία κουβέντα για πήχη και για ποσοστό. Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή.

Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού

Αυτό που θα ήθελα είναι να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί. Αυτό σημαίνει ότι η παράταση της αγωνίας δεν θα έχει νόημα.

Δεν έχω δει κανένα να ρωτάει τον κ. Τσίπρα αν ισχύσει το πιθανό σενάριο αν θα φύγει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού. Η ΝΔ είναι πολύ ενωμένη σήμερα, και πολύ ανανεωμένη. Δεν είναι πολλά τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη που έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή.

Δεν έχουμε κρύψει το πολιτικό μας ενδιαφέρον για τις περιφέρειες. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να μην κερδίσει καμία περιφέρεια.

Δεν έχουμε μιλήσει για προδότες, δεν έχουμε μιλήσει για κρεμάλες, δεν έχουμε δαιμονοποιήσει τις πολιτικές επιλογές κανενός. 'Αλλοι τα έκαναν αυτά. Έχουμε μιλήσει για κακή συμφωνία. Είπα ότι κυρωμένη διεθνή συνθήκη δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπαρχουν πολλά να κάνουμε να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να πάω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Η εξωτερική πολιτική δεν θα μείνει έξω από αυτή την αντιπαράθεση, δεν θα μείνει έξω ούτε από την αντιπαράθεση των εθνικών εκλογών.

Να αλλάξει η διαδικασία ασύλου και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο να επιστρέφει στην Τουρκία

Ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμό καταλογίζω στην κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού. Να αλλάξει η διαδικασία ασύλου. Θα πάμε από τα 4 στα 2 στάδια και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο θα επιστρέφει στην Τουρκία. Χρέος μας όσων λειτουργούν τα hot spot στα νησιά, οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες. 'Αλλο πρόσφυγας , άλλο οικονομικός μετανάστης.

Δεν μπορώ να συζητήσω κανένα σενάριο δυνητικής εκτροπής. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό λέει το Σύνταγμα και αυτό θα γίνει.

Θα υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ σε κάθε κάλπη. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν και στα δύο εκλογικά τμήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER