Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 11:40

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα κόψουμε τη βοήθεια στους συνταξιούχους (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα κόψουμε τη βοήθεια στους συνταξιούχους (Βίντεο)

Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

Για την 13η σύνταξη

Μιλώντας για την 13η σύνταξη τόνισε ότι η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης. Επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Δεν μπορώ να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, τόνισε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020, για να προσθέσει πως η μείωση θα ισχύσει για όλους, καθώς δεν βάζει «ταξικό πρόσημο».

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο στον κάθε Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός θα πετάξει λευκή πετσέτα και σημείωσε ακόμα ότι στα 23 του δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική. Είπε ακόμα ότι δούλεψε δέκα χρόνια και ότι είναι υπερήφανος που ο κόσμος τον φωνάζει με το μικρό του όνομα. Τέλος, σημείωσε ότι θα απαγορεύσει το κάπνισμα στην Βουλή και μάλιστα είπε ότι όταν τους βλέπει να καπνίζουν τους λέει: «Απολαύστε το γιατί αν γίνουμε κυβέρνηση θα το απαγορεύσω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER