Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 08:02

Αλ. Χαρίτσης από Καλαμάτα: Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Αλ. Χαρίτσης από Καλαμάτα: Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία (βίντεο-φωτογραφίες)

 

“Σήμερα μια πολύ κρίσιμη μάχη για την Ευρώπη, την αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια της κυβέρνησης να επουλώσει τις πληγές”, επεσήμανε νωρίς το πρωί, στην Καλαμάτα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης.

Ο κ. Χαρίτσης προσήλθε στο εκλογικό κέντρο στις 7 το πρωί και ψήφισε για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές στο 135 Α εκλογικό τμήμα και για τις δημοτικές και τις κοινοτικές στο 135 Β.

Στη συνέχεια για τα οργανωτικά των εκλογών παρατήρησε, μεταξύ άλλων: “Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει μια τετραπλή εκλογή, με 4 ταυτόχρονες κάλπες. Έχει προηγηθεί μια πολύ σημαντική και κοπιώδης προεργασία στο υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των εκλογών και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα  κυλήσουν ομαλά”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cZkuHKIRb1Y}

Για τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε: “Σήμερα είναι μια πολύ κρίσιμη διαδικασία πολιτική, καταρχάς για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που είτε θα γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική, είτε θα πάψει να υπάρχει. Είναι μια πολ’ύ κρίσιμη εκλογική μάχη για την Ευρώπη, Οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις ιστορικές.

Είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε στα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια να εκφράζονται με γνήσιο τρόπο η βούληση και η επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και να πάψει να ισχύει η αρχή του ενός ανδρός που πολλές φορές είδαμε στο παρελθόν.

Είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτική μάχη για να συνεχιστεί η προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα για την επούλωση των πληγών της κρίσης, για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στους Ελληνες πολίτες.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ελληνες πολίτες έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας αυτής της εκλογής, θα προσέλθουν καταρχάς μαζικά στην κάλπη, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και μόνο. Και θα δώσουν σε αυτά τα πολύ κρίσιμα διλήμματα μια ξεκάθαρη προοδευτική, αριστερή και αντιφασιστική απάντηση. Καλή ψήφος σε όλους”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER