Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 22:41

Βαρουφάκης: "Το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25"

Γράφτηκε από την
Βαρουφάκης: "Το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25"

«Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» και καταλήγοντας τόνισε:

«Σήμερα, όπως έδειξαν οι κάλπες, συγκινητικά πολλοί επέλεξαν να έρθουν μαζί μας για να τα βάλουμε, όλοι μαζί, με του φωτός το σβήσιμο.

Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί.

Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού.

Παράλληλα, από αύριο το πρωί, το ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε το ήδη έτοιμο, συνεκτικό, θεραπευτικό προεκλογικό πρόγραμμά μας για την Ελλάδα.

Ναι, η κρίση είναι ευρωπαϊκή, όπως ευρωπαϊκό κόμμα είναι το ΜέΡΑ25. Όμως, αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη. Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Όσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας.

Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25.

Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER