Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 00:02

Εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Γράφτηκε από την
Εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εκλογών, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην δήλωσή του ανέφερε: "Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα, με όπλο την αξιοπρέπεια και την στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια και ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε καταθέσαμε ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της οικονομίας και για την ανάκαμψη της πατρίδας". Είπαμε πάντα την αλήθεια και τώρα την αλήθεια θα πούμε, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ανοίγονται δύο δρόμοι: ο ένας της οριστικής εξόδου από τα μνημόμια με τους πολλούς και ο άλλος ο δρόμος της επιστροφής στην λιτότητα των ολιγαρχών και του ΔΝΤ. Ανέφερε ότι "ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του λαού στα μέτρα ελάφρυνσης και στην πορεία ανασυγκρότησης της χώρας ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει, ώστε αυτοί που καιροφυλακτούν και είναι πολλοί να μην μπορούν να τα πάρουν πίσω.

Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας, δεν μου ταιριάζει και δεν θα το αγνοήσω. Δεν πορεύτηκα με στρατηγήματα, ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δόμο, δεν θα το πράξω ούτε τώρα, μένω πιστός στις αρχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης.

Η αφοσίωσή μας στον λαό είναι η ψυχή μας, κανείς μας δεν ξεχνά που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει την πορεία και το σχέδιο στήριξης των πολλών συνολικά, και ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό, δεν θα αποδράσω δεν θα το βάλω στα πόδια, δεν θα φύγω από τη μάχη για την ισότητα την αλληλεγγύη, από τη μάχη για την υπεράσπιση των κόπων του ελληνικού λαού τους κόπους του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε: Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την απόφαση, αν επιθυμεί ένα σχέδιο για την στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια του ΔΝΤ.

Πάντα ο ελληνικός λαός ήταν το στήριγμά μας. Απευθύνομαι πάλι με ειλικρίνεια και τους ζητώ την εντολή. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές την εντολή την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός.

Απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER