Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 12:30

Θεόδωρος Καράογλου: Δεν ερχόμαστε να περικόψουμε τίποτα

Γράφτηκε από την
Θεόδωρος Καράογλου: Δεν ερχόμαστε να περικόψουμε τίποτα

«Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές -τις ζήσαμε τις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και φοβάμαι ότι θα συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο- είναι να κινείται πάντοτε με τη λογική της καμένης γης, δηλαδή υπάρχει μία πρόθεση να κάνει, να επαναφέρει, τη λογική του "Τσοβόλα δώσ’ τα όλα" να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες. Ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές, οπότε θέλει να δημιουργήσει προσκόμματα στην επόμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής (και εκ νέου υποψήφιος) Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Υπάρχει ανησυχία στους θεσμούς με αυτά τα οποία βλέπουν ή ακούν να γίνονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ρέγκλινγκ και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και δανειστές μας, δεν πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας: «Την επόμενη μέρα (των εκλογών) θα υπάρχει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση που θα κινηθεί με τη λογική των μεταρρυθμίσεων, με τη λογική της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, των αποκρατικοποιήσεων. Θα στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη οικονομία και θα δουν οι δανειστές ότι, έχοντας απέναντι μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση ακόμη κι αν διαπιστωθούν υστερήσεις σε πρώτη φάση του προγράμματος και των υποχρεώσεων που έχουμε σε σχέση με την υλοποίηση των στόχων, θα δουν ότι θα τους πετύχουμε τελικά».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε: «Κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει οτιδήποτε θετικό υπάρχει ή εν αναμονή και ενόψει των ευρωεκλογών ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι όλοι οι συνταξιούχοι όσα παίρνουν το 2018 ή παίρνουν το 2019 είναι διασφαλισμένα και αυτό ισχύει και για το μέλλον. Η πρόθεσή μας είναι να μη χάσει κανείς συνταξιούχος ούτε ένα λεπτό (του ευρώ) αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση».

«Και αυτό θα γίνει» - συνέχισε ο κ. Καράογλου «με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση, έτσι ώστε να μεγαλώσει η “ πίτα” , να μεγαλώσει το ΑΕΠ, άρα να υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη συνταξιοδοτική κατάσταση. Δεν ερχόμαστε να περικόψουμε τίποτα, γιατί ''Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος''. Η οικονομική κατάσταση των μισθωτών, των συνταξιούχων είναι τόσο δύσκολη που δεν έχουν άλλα περιθώρια. Το στοίχημα είναι να πετύχουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις για να ζούμε όλοι καλύτερα».

Επισήμανε δε, ότι η μείωση της φορολογίας είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης. «Αυτό που λέμε ότι θα ψηφίσουμε τον πρώτο μήνα είναι ένα νέο σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα μας δεσμεύσει τουλάχιστον για την τετραετία που θα είμαστε κυβέρνηση εμείς με αρκετά χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Θα είμαστε η κυβέρνηση η οποία θα πετύχει την ανάπτυξη και θα προσελκύσει επενδύσεις ελληνικές και ξένες».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Υγεία και τα διαγνωστικά κέντρα, ο κ. Καράογλου είπε ότι «ο μύθος, η προπαγάνδα των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη ότι όλα είναι τόσο όμορφα και ρόδινα στον χώρο της Υγείας είναι απλά ένας μύθος, δεν υπάρχει. Εμείς λοιπόν λέμε ότι σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι ο τομέας της Υγείας (...) την επόμενη μέρα, η κυβέρνησή μας θα υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται έτσι ώστε η δημόσια Υγεία να είναι καθολική, να είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας γιατί το δικαιούται».

«Είμαστε μία παράταξη η οποία δεν αρνείται ότι πρέπει να υπάρχει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει το δημόσιο, εθνικό σύστημα υγείας το οποίο θα καλύπτει όλους τους Έλληνες πολίτες. Αλλά, το να υπάρχει μια συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να βελτιώνει τις παροχές στον τομέα της Υγείας είναι απαραίτητο. Όταν έρχεται επικουρικά ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος βεβαίως και θα καλύπτεται από τον δημόσιο για να κάνει κάποιος συμπληρωματικές εξετάσεις που δεν μπορούν τα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι λογικό να υπάρχει μια τέτοια συνεργασία;».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Καράογλου σημείωσε: «Ο κ. Καλογήρου ο οποίος αναφέρεται στη γραπτή αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του κ. Αγγελή θα πρέπει να πει ποιες ήταν οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις αυτού ή του "Ρασπούτιν" της Δικαιοσύνης και το τι ακριβώς παιζόταν εκεί. Γιατί εγώ θυμάμαι ότι στήθηκαν δέκα κάλπες, έγινε ένα επικοινωνιακό σόου στη Βουλή σε βάρος δέκα ανθρώπων που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την όλη ιστορία, για τους οκτώ από αυτούς μπήκε κατευθείαν η υπόθεση στο αρχείο και για τους άλλους δύο συνεχίζονται οι έρευνες χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους επομένως θα πρέπει να ψάξει στην αυλή του, στο σπίτι του τι ακριβώς έχει γίνει, ποιες είναι οι παρεμβάσεις του ''Ρασπούτιν'', ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" και μετά να μιλήσει για νοσηρό κλίμα. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θέλαμε ή θέλουμε να δημιουργήσουμε νοσηρό κλίμα στη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο και αυτές είναι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, της πολιτικής ηγεσίας».


NEWSLETTER