Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 12:00

Χρ. Μπουτσικάκης: Προτεραιότητά μας να δώσουμε ανάσα στην αγορά

Γράφτηκε από την
Χρ. Μπουτσικάκης: Προτεραιότητά μας να δώσουμε ανάσα στην αγορά

«Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ανάσα στην αγορά, να δώσουμε πνοή στις επιχειρήσεις να μπορούν να χρηματοδοτηθούν, να δώσουμε όλα τα οικονομικά εργαλεία έτσι ώστε να έρθει η ανάπτυξη, να έρθουν οι ξένες επενδύσεις με τη μείωση φόρων, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με όλα αυτά τα εργαλεία τα οποία η κυβέρνηση δεν τα πιστεύει γιατί δεν είναι στην ιδεολογία της», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α 'Πειραιώς & Νήσων της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ερωτηθείς για τις προτεραιότητες της ΝΔ στο πεδίο της οικονομίας.

Επισήμανε δε, ότι, «με τις κινήσεις τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο πρόγραμμά του, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε τεράστιες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία».

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μπουτσικάκης σημείωσε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχει αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις 7 Μαΐου είχε πάρει θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει κυρώσεις από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη, γιατί τα κοιτάσματα τα οποία υπάρχουν στην Κύπρο και τα οποία η Τουρκία "λιμπίζεται" είναι ευρωπαϊκά και αφορούν τα ενεργειακά αποθέματα και τις ενεργειακές πηγές της ηπείρου μας, οπότε, νομίζω ότι πρέπει συνολικά να καταλάβουμε και οι Ευρωπαίοι φυσικά ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά τις διμερείς σχέσεις, είναι συνολικό και πρέπει να το βλέπουμε και να το αντιμετωπίσουμε έτσι».

«Η κυβέρνηση» -τόνισε ο κ. Μπουτσικάκης- «για ακόμα μια φορά είναι απροετοίμαστη και στο ζήτημα αυτό, βλέπουμε μια προχειρότητα γενικότερα σε όλα τα ζητήματα που αφορά τη διπλωματία, το είδαμε και στο "Μακεδονικό", το είδαμε και στα θέματα με την Αλβανία το βλέπουμε και στα θέματα με την Τουρκία. Γενικότερα υπάρχει στη γενικότερη "μπαχαλοποίηση" του πολιτικού βίου- τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα και εντός και εκτός- ακριβώς το ίδιο θέμα υπάρχει και στο θέμα της διαχείρισης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, Ευρώπης-Τουρκίας. Όταν είναι κάποιος απροετοίμαστος, νομίζω ότι δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε ο γείτονας ή οποιοσδήποτε άλλος να διεκδικεί και να ζητάει πράγματα τα οποία είναι παράλογα και η οποιαδήποτε αντίδραση θα είναι σπασμωδική γιατί δεν είναι προετοιμασμένος».


NEWSLETTER