Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 12:20

Ν. Παπαναστάσης: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «γονάτισαν» τον λαό

Γράφτηκε από την
Ν. Παπαναστάσης: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «γονάτισαν» τον λαό

«Το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο των πολιτών στις 7 Ιουλίου για να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση την επομένη, η μοναδικά πραγματικά αντιπολίτευση», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία (αντισυνταγματάρχης ε.α), Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τον "γονάτισαν" (τον λαό), ψηφίζοντας τα μνημόνια διαδοχικά. Για παράδειγμα, και τα τρία αυτά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους καθιέρωσαν τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθιέρωσαν και αποδέχτηκαν τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060. Επίσης, στήριξαν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που "βαφτίζονται" μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Παπαναστάσης.

Όπως σημείωσε, αυτός είναι ο «κορμός» της πολιτικής αυτών των τριών κομμάτων, όπως επίσης το γεγονός ότι «αποδέχονται, στηρίζουν και προωθούν τις επικίνδυνες δεσμεύσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτή είναι η πολιτική τους, είναι οι πυλώνες της πολιτικής τους. Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί πως μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι σ' αυτό», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ μίλησε και για «κομματικά παρασπόρια», τα «κόμματα ευκαιρίας και μιας χρήσης, που μπορεί να φαίνεται ότι προβάλλουν κάποιες διαφοροποιημένες πολιτικές αλλά είναι στυλοβάτες της ίδιας πολιτικής και όταν εκτελέσουν την αποστολή τους "σβήνουν"».

Σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Παπαναστάσης παρατήρησε: «Κατ' αρχάς η τουρκική κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο και εντείνει τις προσπάθειές της να υπερασπιστεί τις προτεραιότητες που έχουν βάλει τουρκικά μονοπώλια και μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία δημιουργεί τετελεσμένα αξιοποιώντας και "πουλώντας" τη γεωγραφική της θέση και τη στρατιωτικο-οικονομική της δύναμη. Αυτή η στάση της Τουρκίας εντάσσεται σε ένα πολύπλοκο "παζάρι" όλων των αναδιατάξεων που προχωρούν σε όλη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων, Κασπίας κ.λπ., όπου ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα κοντράρονται για να αυξήσουν τη γεωπολιτική τους επιρροή».

Ο κ. Παπαναστάσης επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία κάνει αυτά τα βήματα, που παρατηρούμε καθημερινά, «τα οποία είναι απόλυτα απειλητικά για την Ελλάδα, αντιμετωπίζουν την ένταση και την οξύτητα, το αλισβερίσι μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Διευκρίνισε, δε, ότι όταν λέμε Ελλάδα και Τουρκία, για το ΚΚΕ «είναι ξεκάθαρο πως Ελλάδα και Τουρκία σημαίνει η αστική τάξη της Ελλάδας και η αστική τάξη της Τουρκίας. Και όταν λέμε για κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας εννοούμε τις κυβερνήσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Τουρκίας».

«Δεν έχει καμιά σχέση ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του με αυτήν τη διαπάλη αντίστοιχα με τον τουρκικό λαό», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην πολιτική των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Είναι πολύ χαρακτηριστικό και μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που τους είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι θα βρούμε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, έχουμε την προκλητική επιμονή τους να καλούν όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση, αλλά να αλείφουν και βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής προκλητικότητας, όπως έκανε η δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από λίγες μέρες», υποστήριξε σημειώνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το γεγονός ότι πανηγυρίζει η κυβέρνηση για κάποιες δηλώσεις που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο που θέλει να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα ελληνοτουρκικά προβλήματα, γιατί ο ουσιαστικός ρόλος της είναι ένας, η υπεράσπιση των συμφερόντων της», τόνισε ο κ. Παπαναστάσης.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τα ελληνικά οικονομικά στοιχεία την περίοδο 2004-2009, σχολίασε: «Για τον λαό, τον οποίο έφτασαν στα όρια της βιολογικής του αντοχής είναι ψιλά γράμματα, γιατί το αν παραποίησε η κυβέρνηση Σημίτη τότε ή δεν παραποίησε τα στοιχεία δεν είναι άξιο σημασίας να ασχοληθεί ο λαός, γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι η κυβέρνηση Σημίτη συμμετείχε σε αυτό το "παζάρι". Σε αυτό το "παζάρι" εισδοχής ή όχι στην οικονομική ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχε να κερδίσει αυτός τίποτα. Εκείνοι που θα κέρδιζαν θα ήταν αυτοί που πραγματικά κέρδισαν και το έδειξαν τα επόμενα χρόνια». «Εμείς πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα ήταν σε κοινή συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, το τραπεζικό κατεστημένο», άρα «είναι μάλλον παραπλανητικές αυτές οι πληροφορίες και οι δηλώσεις», πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.


NEWSLETTER