Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 14:11

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Νομίζω ότι είναι αναστρέψιμο το αποτέλεσμα" εκτιμά ο Ευ. Τσακαλώτος

Γράφτηκε από την
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Νομίζω ότι είναι αναστρέψιμο το αποτέλεσμα" εκτιμά ο Ευ. Τσακαλώτος

«Νομίζω ότι είναι αναστρέψιμο το αποτέλεσμα (στις βουλευτικές εκλογές) και ο κόσμος πρέπει να το πιστέψει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι «ήμασταν τέσσερα χρόνια κυβέρνηση και τα τρία εντός του μνημονίου.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες να αμβλύνουμε τις συνέπειες, ο κόσμος είναι ζορισμένος. Πρέπει να πείσουμε ότι εμείς έχουμε καλύτερο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για το πώς θα καλυτερέψει η καθημερινότητα του πολίτη». Θεώρησε δε μια από τις αιτίες για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και το ότι όλοι ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24.7», ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η φιλελεύθερη ατζέντα δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει «οδικό χάρτη» για την οικονομική πολιτική και έτσι δύσκολα μπορεί να γίνει μια σοβαρή προγραμματική αντιπαράθεση. Ανέφερε ότι «όλες οι δεξιές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη, τα τελευταία 20 χρόνια, λένε ότι με τη μείωση των φόρων θα έχουμε ανάπτυξη και παντού έχουν διαψευστεί. Και μένουμε χωρίς ανάπτυξη, με μείωση φόρων για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς».

Πάντως, είπε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ και επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, «εάν υπάρχει σχέδιο, βεβαίως πρέπει να υπάρχει εθνική συναίνεση». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το μόνο που φοβάμαι είναι να κάνει μια συμφωνία με αντάλλαγμα χειρότερες πολιτικές σε υγεία και παιδεία». Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ, και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, είπε πως «ελπίζω όχι, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου. Η κ. Γεννηματά ελπίζει σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ για να έχει μια περίοδο για την ανασυγκρότηση του κόμματός της». Χαρακτήρισε στρατηγικό στόχο τον «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», λέγοντας ότι «εγώ θέλω ένα αριστερό κόμμα που θα έχει έναν έντιμο διάλογο με τους σοσιαλδημοκράτες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER