Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 08:40

Δ. Αβραμόπουλος: Η μείωση των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΕΕ

Γράφτηκε από την
Δ. Αβραμόπουλος: Η μείωση των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΕΕ

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) δείχνουν ότι οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ μειώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά το 2018. Ο αριθμός των ληφθέντων αιτήσεων ασύλου επέστρεψε σε επίπεδα πριν από την κρίση.

Το 2018 καταγράφηκαν συνολικά 664.480 αιτήσεις διεθνούς προστασίας στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Η γενική τάση των αρκετά μειωμένων αριθμών συνεχίστηκε το 2019, παρά την αύξηση κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019. 

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  δήλωσε: «Η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΕΕ σε όλα τα μέτωπα. Σήμερα διαχειριζόμαστε καλύτερα τα σύνορά μας, έχουμε αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης και έχουμε αυξήσει σημαντικά τις προσπάθειές μας για την προστασία των μεταναστών και την καταπολέμηση των βασικών αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας μαζί με μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER