Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 16:38

Καθυστερήσεις στην απόδοση ιθαγένειας διαπιστώνει η ΕλΕΔΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καθυστερήσεις στην απόδοση ιθαγένειας διαπιστώνει η ΕλΕΔΑ

Σοβαρές ελλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στη διαδικασία πολιτογράφησης ενηλίκων αλλοδαπών όσο και σε αυτή της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά της «δεύτερης γενιάς», στερώντας τους το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές, διαπιστώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε ανοιχτή επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στους προέδρους των κομμάτων, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αντίθεση με την εντύπωση που δημιουργείται, αναφέρει η ΕλΕΔΑ, από αρκετά δημοσιεύματα, ότι η ιθαγένεια αποδίδεται με ταχείες διαδικασίες σε αλλοδαπούς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη «δεύτερη γενιά», δηλαδή, όσους αποκτούν ιθαγένεια επειδή γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, η οποία επισημαίνει ότι «ο αριθμός όσων έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με αυτή τη διαδικασία υπολείπεται κατά πολύ του αριθμού των παιδιών και νέων αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER