Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 12:40

Γιώργος Κατρούγκαλος: Σήμερα η φωνή της Ελλάδας είναι πιο δυνατή στη διεθνή σκηνή

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κατρούγκαλος: Σήμερα η φωνή της Ελλάδας είναι πιο δυνατή στη διεθνή σκηνή

«Υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα αγαπά την ειρήνη και σέβεται το διεθνές δίκαιο» τόνισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας: «Η γειτονιά μας δεν είναι εύκολη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Τουρκία αλλά και στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, που ήταν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει διαφορές με την Τουρκία και πρέπει να επιλυθούν. Έχουμε χρησιμοποιήσει τον ενεργειακό τομέα ως στρατηγικό όπλο για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδας είναι πιο δυνατή στη διεθνή σκηνή γιατί, όπως είπε, «ακολουθήσαμε έναν τρόπο για ενίσχυση και ισχυροποίηση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί (αυτή η συμφωνία) γιατί είναι επωφελής και για τις δύο χώρες και πρόσθεσε πως σήμερα η Ελλάδα έχει ταυτόχρονα πολύ καλές σχέσεις και με τις ΗΠΑ και εμπορικά και με την Κίνα, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα μας κόμβο στην ενέργεια και στα logistiks.

«Είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από την παρούσα κυβέρνηση γιατί είναι εθνικός στόχος», κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER