Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 14:30

Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

Γράφτηκε από την
Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

«Ένα εκλογικό σύστημα πρέπει να καταγράφει την πραγματική θέληση του λαού, όσο μπορεί αυτό να είναι δυνατόν στις δοσμένες κάθε φορά συνθήκες, από τη στιγμή που υπάρχουν πιέσεις, εκβιασμοί, προσπάθεια να αλλοτριωθεί η συνείδηση, και από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι ως σύστημα που μπορεί να αποτυπώσει καλύτερα είναι η απλή αναλογική, χωρίς μέτρο εισόδου στο κοινοβούλιο και αυτή τη στάση διατηρούμε διαχρονικά ως κόμμα», ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου σε πιο πλειοψηφικό.

Η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου «έχοντας στο μυαλό της το πώς επί της ουσίας θα παρέμβει στο να αντιμετωπιστούν οι όποιες αγωνιστικές αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος, για να μπορεί να υπάρχει "άσυλο" στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Έρευνας αλλά και των ίδιων των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημίων», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Αναφορικά με τα περί παραβατικών συμπεριφορών εντός των Πανεπιστημίων, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «βεβαίως υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και σε άλλες περιοχές που δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο», υπογραμμίζοντας ότι σε τίποτα το θεσμικό πλαίσιο δεν απαγορεύει να αντιμετωπιστούν οι όποιες παραβατικές ενέργειες.

Η ουσία των σχετικών αλλαγών, όμως, όπως είπε, είναι, «στο πώς θα παρεμποδίσουν τη δραστηριοποίηση, τη συλλογική δράση των εργαζομένων, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών για να γίνουν ακόμα πιο σιδερόφρακτα τα πανεπιστήμια και οι ανώτερες σχολές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER