Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 15:11

Nέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της ΝΔ

Γράφτηκε από την
Nέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της ΝΔ

Σημαντική είναι η ανανέωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς σχεδόν το 40% των βουλευτών της εκλέγονται για πρώτη φορά στη βουλή.

Συγκεκριμένα, 59 από τους 158 βουλευτές εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, ενώ ο μέσος ηλικιακός όρος τους είναι τα 49 έτη. Οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις 25 συνολικά γυναίκες που εξελέγησαν- ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών είναι τα 53 έτη. Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του ‘80- ενώ 5 εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις κυρίες Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού, Στεργιανή Μπίζιου, Άννα Ευθυμίου και Νίκη Κεραμέως. 

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του ‘70. Ο δε νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης 5 βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς, ενώ υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER