Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 16:00

Φώφη Γεννηματά: Θα ασκήσουμε μαχητική, υπεύθυνη αντιπολίτευση

Γράφτηκε από την
Φώφη Γεννηματά: Θα ασκήσουμε μαχητική, υπεύθυνη αντιπολίτευση

Το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει το Κίνημα Αλλαγής προσδιόρισε η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνήλθε μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών.

«Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, προγραμματική υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα είμαστε απέναντι στη δεξιά και τη κάθε μορφής συντήρηση και τις πολιτικές λιτότητες και υπέρ του κοινωνικού κράτους και ενίσχυσης των αδυνάτων. Η τοποθέτησή μας στο Κέντρο του πολιτικού συστήματος μας δίνει μεγάλες δυνατότητες», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης εστιάζοντας σε δυο ζητήματα. Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδόθηκε εξ αρχής στους δανειστές για το θέμα των υπερπλεονασμάτων παραπέμποντας τη διαπραγμάτευση για τη μείωσή τους στις καλένδες». Πρόσθεσε ότι αν δεν αλλάξουν οι δεσμεύσεις που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει αλλαγής πολιτικής. «Δεν περιμένουμε αλλαγή πολιτικής, ενώ θα είμαστε αντίθετοι στην αποσπασματική στήριξη όσων έχουν ανάγκη», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

'Ασκησε ακόμη κριτική στο τρόπο επιλογής των νέων γενικών γραμματέων λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε εύκολα και γρήγορα στο παλιό καθεστώς της διατήρησης του κομματικού και πελατειακού κράτους χωρίς αρχές και δεοντολογία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο να προκηρύσσονται οι θέσεις, όπως είχε θεσμοθετηθεί από το 2010 και υποχρεώθηκε, από τη τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει το 2016. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων στο Μάτι η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ στο οποίο αποδόθηκαν ευθύνες για τη καταστροφή και αποστρατεύθηκε πέρσι τον Αύγουστο.

Επίσης, εξέφρασε την απορία της για τη επιλογή του Γιώργου Μαυρωτά, ως γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αφού είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αντίθετα με τη ΝΔ. Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε ως άτολμα τα μέτρα της Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας καλώντας την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις ώστε να γίνουν πιο στοχευμένα, ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν μιλώντας για οπισθοδρόμηση απ΄την αρχή του Spietzkanditat και μοιρασιά παρασκηνίου που δεν τιμά την Ευρώπη. Γραμματέας της Κ.Ο. αναλαμβάνει και πάλι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ανδρέας Λοβέρδος και διευθυντής της ορίστηκε ο νομικός Δημήτρης Μάντζιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER