Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 17:28

Στη Βουλή αύριο ο Τσίπρας για να υπερασπιστεί τον Πολάκη

Γράφτηκε από την
Στη Βουλή αύριο ο Τσίπρας για να υπερασπιστεί τον Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι που του... πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι θα πει για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την υπεράσπιση του Παύλου Πολάκη αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει την Τετάρτη στην Ολομέλεια και θα υπερασπιστεί τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της άρσης ασυλίας που του έχει ζητήσει ο εισαγγελέας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για τους εξής λόγους:

α) έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου των εργαζομένων και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή

β) έπειτα από αναφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για ηχογράφηση τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Παύλο Πολάκη.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης έχει ζητήσει να εξεταστούν οι υποθέσεις του με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που προβλέπει σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, καθώς αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το αίτημα είχε απορρίψει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (με πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση), προκαλώντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας με την παρουσία και την ομιλία του, θα σηκώνει το «γάντι» που έριξε ο πρωθυπουργός και ουσιαστικά θα οριοθετήσει το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να χτυπήσει συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης (π.χ. Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) και του κρατικού μηχανισμού ελέγχου.

Πολάκης για την άρση ασυλίας του: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»
Πάντως, ο Παύλος Πολάκης μετά την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που εισηγήθηκε με ψήφους 8-2 την άρση ασυλίας του για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε γράψει: «Πολιτικός ρεβανσισμός-πολιτική δειλία-προαποφασισμένη και οργανωμένη διαδικασία .Κρατάνε φανάρι το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Δεν τολμούν να φτιάξουν προανακριτική για να είναι εν κρυπτώ απ το λαό αυτά που θα πω.

"Σιγά μην κλάψω Σιγά μην φοβηθώ»

Ραντεβού στην ολομέλεια που θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία η άρση ασυλίας μου (που είχε ήδη αποφασιστεί για Τετάρτη 31 Ιουλίου από χτες πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σήμερα !!) Εκεί θέλετε δε θέλετε θα ακουστούν όλα!».

Γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί στη Βουλή και θα καταγγείλει ρεβανσισμό από τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER