Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 11:50

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σκέψεις να μην δίνεται επίδομα τοκετού σε οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δόμνα Μιχαηλίδου: Σκέψεις να μην δίνεται επίδομα τοκετού σε οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα (Βίντεο)

«Δεν καταργούμε τα επιδόματα. Τα αυξάνουμε. Τα επιδόματα θα ενισχυθούν», τόνισε, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο OPEN TV.

Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» ότι «ο κόσμος που παίρνει τα επιδόματα τα χρειάζεται πραγματικά». Μάλιστα, σημείωσε ότι «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξεριζώματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε:

Ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «στα όρια της απόλυτης φτώχειας βρίσκονται οι μονογονεϊκές οικογένειες». Σημείωσε ακόμη ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι για όλους». Δηλαδή, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ είναι για όλους αλλά θα εξαιρεθούν οι οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα.


NEWSLETTER