Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 14:40

Στ. Πέτσας: Ανοιχτή η κυβέρνηση για ευρύτερες συναινέσεις, για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Γράφτηκε από την
Στ. Πέτσας: Ανοιχτή η κυβέρνηση για ευρύτερες συναινέσεις, για αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων» είναι το κεντρικό μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, όπως δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι το ενδεχόμενο να πέσει στην αναπτυξιακή παγίδα και για αυτό φαίνεται «να διαμορφώνεται κοινή πεποίθηση ότι χρειάζεται να προταχθούν αναπτυξιακές πολιτικές» και τονίζει: «Στο πλαίσιο αυτό και με πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις κερδίζουμε αξιοπιστία ώστε να φέρουμε πιο κοντά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα». Συμπληρώνει πως σύμμαχος της χώρας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στις αναπτυξιακές προοπτικές όπως καταδεικνύουν και τα χαμηλά επιτόκια στις πρόσφατες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και του επταετούς ομολόγου.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές του εκλογικού νόμου δηλώνει πως «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Με γνώμονα, όμως έναν εκλογικό νόμο που θα εγγυάται αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και την εθνικά αναγκαία κυβερνησιμότητα». Προσθέτει πως «η Ελλάδα δεν αντέχει συστήματα που επιφυλάσσουν ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια» και διαμηνύει, «και αυτό ελπίζουμε να το αναγνωρίσουν στην πράξη ακόμη και εκείνοι που προσποιούνται πως δεν το καταλαβαίνουν».

Για την ψήφο των αποδήμων τονίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους και υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κατατεθεί χωριστά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ώστε να αποτελέσει μια ευκαιρία για ευρεία συναίνεση όλων των κομμάτων».

 


NEWSLETTER