Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 15:20

Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2019 το ν/σ για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Γράφτηκε από την
Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2019 το ν/σ για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Εντός του 2019 θα έλθει στη Βουλή η ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις χώρες που ζουν, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στη "Real News".

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει ελληνικό κόμμα που θα αρνηθεί να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης δηλώνει: «Το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ' όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση. Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν γεννιούνται».

Αναφερόμενος στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης αλλά και στις πολλές, όπως λέει, μικρές αλλά σημαντικές μάχες που έχουν κερδηθεί, τονίζει ότι γεννούν αισιοδοξία στους πολίτες, ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Υπάρχει ξανά το κράτος και είναι δίπλα στους πολίτες ιδίως στις δύσκολες ώρες, αναφέρει ο υπουργός.

Οι πολίτες, υπογραμμίζει, «είδαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του να έχουν σχέδιο και να το υλοποιούν με ταχύτατο ρυθμό. Η μείωση των φόρων είναι πραγματικότητα, η αποκομματοποίηση του κράτους και η επιτελικότητα του υλοποιούνται, η Αυτοδιοίκηση στηρίζεται, η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύεται, επενδύσεις αρχίζουν να υλοποιούνται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER