Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 13:40

Συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη στο Βερολίνο - Υποδοχή με στρατιωτικές τιμές (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη στο Βερολίνο - Υποδοχή με στρατιωτικές τιμές (Βίντεο)

Με την προβλεπόμενη απόδοση τιμών για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο έγινε δεκτός από την Αγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές, ενώ ακολούθως οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Η συνάντηση άρχισε στις 13:10, ώρα Ελλάδας, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία. Στόχος του πρωθυπουργού όπως έχει δηλώσει είναι πάντα «να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Μέσα από το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα φιλοδοξεί «να αποτελέσει η Ελλάδα την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER