Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 12:23

Σ. Φάμελλος: Κρεσέντο καταστροφολογίας σχετικά με τη ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Σ. Φάμελλος: Κρεσέντο καταστροφολογίας σχετικά με τη ΔΕΗ

«Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Χατζηδάκης έχουν επιδοθεί το τελευταίο δίμηνο σε ένα κρεσέντο καταστροφολογίας και κινδυνολογίας το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για να μπορέσουν έτσι να δικαιολογήσουν την επιβολή αναίτιων αυξήσεων τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ που θα τις πληρώσουν όλοι οι καταναλωβτές και επιχειρηματίες» είπε ο τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, «η αδυναμία στα δημοσιονομικά για να καλύψει η Πολιτεία το χρέος στη ΔΕΗ οδηγεί σε μια επιβάρυνση των καταναλωτών και είναι ψευδές ότι δεν θα δούμε την αύξηση στην τσέπη μας, κάθε νοικοκυριό θα καταλάβει την αύξηση της τιμής που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στο 19%».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη ότι αν χρειαστεί το θέμα της ΔΕΗ θα πάει στη Δικαιοσύνη, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το αδιέξοδο για τον κ. Χατζηδάκη. Όταν κατάλαβε πλέον η ΝΔ ότι συνελήφθη κλέβοντας οπώρας και όλοι καταλάβαμε ότι μεταφέρει τεράστιο κόστος αδικαιολόγητο στους καταναλωτές και αρχίζει να έχει πολιτικό κόστος στην κοινωνία (...) τότε πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και άρχισε το παραμύθι της εξεταστικής (...) Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μας είχε δέσει χειροπόδαρα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας με άστοχες επιλογές, ευτυχώς η κυβέρνηση μας κατάφερε και ανέτρεψε το σενάριο της ''μικρής ΔΕΗ'', δεν πουλήθηκαν υδροηλεκτρικά εργοστάσια και καλωσορίζουμε τώρα και την κυβέρνηση της ΝΔ που συμφωνεί πλέον μ' αυτή την άποψη και λέει δεν πωλούνται υδροηλεκτρικά εργοστάσια».

Ο κ. Φάμελλος είπε πως «αυτή η αύξηση τιμών που ανακοίνωσε χθες ο κ. Χατζηδάκης και ψηφίζει σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτών εναλλακτικών παρόχων, διότι το 25% της εμπορίας ενέργειας είναι στα χέρια των ιδιωτών» συμπληρώνοντας ότι «μέσα σε ένα μήνα από τις εκλογές, η ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν την νοιάζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «άμεσα όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα έχουν αύξηση ενεργειακού κόστους 12%, έτσι νοιάζεται η ΝΔ για τη μεσαία τάξη».

Ερωτηθείς για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Φάμελλος επισήμανε πως σε πρώτο «πλάνο» πρέπει να είναι η συζήτηση «για θέματα ανάπτυξης που χρειαζόμαστε, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο,τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας».


NEWSLETTER