Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 18:35

Στο Κόμο ο Τσίπρας για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης

Γράφτηκε από την

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με άλλους πολιτικούς, τραπεζίτες και μεγαλοεπενδυτές.

Δεν είναι μόνο ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ που «ιντριγκάρει» τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι και ο μετασχηματισμός της Ευρώπης που τον απασχολεί.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί -για δεύτερη φορά-στο κλειστό συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο το πανίσχυρο ίδρυμα Ambrosetti στο Κόμο μαζί με άλλους πολιτικούς, τραπεζίτες και μεγαλοεπενδυτές.

Η πρώτη φορά ήταν το 2014, παραμονές της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όταν ο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τότε βρέθηκε στην λίμνη Κόμο για να επικοινωνήσει τις απόψεις του για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν ο Τσίπρας δεν έχει την ανάγκη της αναγνωρισιμότητας ή της αναγνώρισής του ωστόσο η συμμετοχή του σε ένα οικονομικό συνέδριο με επιλεγμένο ακροατήριο θεωρείται ιδανική ευκαιρία για να φρεσκάρει τις ευρωπαϊκές του επαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στο συνέδριο με θέμα “Intelligence” του Κόμο το Παρασκευοσαββατοκύριακο στο πολυτελές ξενοδοχείο “Villa d’ Este” και θα μιλήσει σε τραπέζι μαζί με τους Ρομάνο Πρόντι, Μάριο Μόντι, Ενρίκο Λέτα και Φρανς Τίμερμανς για τον μετασχηματισμό της ΕΕ.

Κατά τ’ άλλα το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να γίνει σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου με τομεάρχες του κόμματος με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος για την φετινή ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα ως προς την αντιπολιτευτική του δραστηριότητα και μάλιστα νωρίτερα το μεσημέρι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε» εκ νέου το θέμα με τα γλυπτά του Παρθενώνα με δήλωσή του σχολιάζοντας πως η «τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι επειδή τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης «δεν θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης» αλλά «θα την καλέσω μόνο να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών» ζητώντας την οριστική επιστροφή τους.

Πηγή: ethnos.gr