Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:10

Στέλιος Πέτσας: Πιθανή η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Γράφτηκε από την

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η συνάντηση -εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί- θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για την συνάντηση των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Αγκυρας στην Κύπρο, που δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Πάντως, ανοικτό παραμένει επίσης και το ενδεχόμενο ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ