Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 13:30

Δωδώνη: Το αρχαίο θέατρο επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Γράφτηκε από την
Δωδώνη: Το αρχαίο θέατρο επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και προστασίας ιστορικών μνημείων.

Το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης - Φάση Α’», έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και αποτελεί οργανική συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000. Πρόκειται για έργο, με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, στο οποίο εφαρμόζονται καινοτόμες πρακτικές, με υποδειγματική μεθοδολογία, χαρακτηριστικά για τα οποία η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και επισκέφθηκε το εργαστήριο αποκατάστασης που έχει στηθεί μπροστά από το θέατρο, ενδιαφέρθηκε δε, για τη διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης.

Ρώτησε, ακόμη, για το αν λειτούργησε φέτος το θέατρο στο οποίο έγιναν κατά την τρέχουσα χρονιά 11 παραστάσεις.

Τέλος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Κάποιοι από αυτούς ήταν παλαιοί συμμαθητές, που επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο για τη συνάντησή τους, επιλογή την οποία επιβράβευσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER