Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 15:20

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως

Γράφτηκε από την
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως. Και στο χέρι τους! Θα προκαταβάλλεται το επίδομα. Σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πιο αδύναμων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων στους βουλευτές του: «Η οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 2,8% και η ανεργία θα μειωθεί ουσιαστικά. Νέες επενδύσεις υλοποιούνται και αρχίζουν να δημιουργούν νέο κλίμα στην αγορά. Τώρα ήρθε η ώρα για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν. Ταυτόχρονα γίνονται πράξη και τα μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων. Όλα τα επιδόματα καταβάλλονται κανονικά. Το αφορολόγητο παραμένει εκεί που το βρήκαμε. Και βέβαια δεσμευόμαστε για 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι: «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι απλά η αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα ενισχύσει τη δύναμη και την επιρροή της. Είναι μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και εξασφαλίζει την ισότητα όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων», για να συμπληρώσει: «Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί σοβαρά για αυτό και εγώ προσωπικά άνοιξα, ήδη, τον σχετικό διάλογο. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις με μία εξαίρεση. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό να λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και η ψήφος τους να μην προσμετράται στην επικράτεια. Να τους λέμε ότι μπορούν να ψηφίσουν για κάποιους βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό. Εγώ θα εξαντλήσω τις δυνατότητές μου να βρεθεί κοινός τόπος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα ήταν ένδειξη σπάνιας συνεννόησης αν μπορούσαμε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές».

«Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενεργά παρόντες σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα: Στην Ολομέλεια, στις επιτροπές, στο νομοπαρασκευαστικό έργο. Θα δίνουμε πάντα περισσότερες ευκαιρίες στους νέους βουλευτές μας να είναι εισηγητές, να εξοικειώνονται με τη βουλευτική διαδικασία. Λειτουργούμε ως ένα δυνατό ρεύμα με διπλή κατεύθυνση: Κάνετε τους πολίτες κοινωνούς του κυβερνητικού έργου και την κυβέρνηση κοινωνό του προβληματισμού και των αιτημάτων των πολιτών. Είπαμε: "Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε". Κάθε ψέμα των αντιπάλων μας θα έχει την απάντησή του. Το βλέμμα μας, όμως, πάντα θα είναι προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER