Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 15:40

Π. Σκουρλέτης: Χιλιάδες νέα μέλη πυκνώνουν τις γραμμές μας

Γράφτηκε από την
Π. Σκουρλέτης: Χιλιάδες νέα μέλη πυκνώνουν τις γραμμές μας

Με χιλιάδες νέα μέλη ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες και η διαδικασία συνεχίζεται με την έναρξη της σχετικής καμπάνιας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5".

Επισήμανε πως το γεγονός ότι αυτό γίνεται μετά από μια εκλογική ήττα «δείχνει την αποφασιστικότητα ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε τελικά στα υψηλά καθήκοντα που θέλησε, μέσα από το ποσοστό που μας έδωσε στις τελευταίες εκλογές, να μας αναθέσει ο λαός».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «σε όλους τους τομείς βλέπουμε μια επιχειρούμενη αντιμεταρρύθμιση, η οποία παίρνει "σάρκα και οστά" κάθε εβδομάδα μέσα από αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες αλλαγές», φέρνοντας ως τελευταίο παράδειγμα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, «ένα σύνολο άρθρων που σχεδόν το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο σε κάποιο φίλο της κυβέρνησης». «Έχουν, πλέον, φανεί», είπε, «κάποιες μεγάλες ψηφίδες ενός προγράμματος ακραία νεοφιλελεύθερου που έχει μια οσμή από το παρελθόν, πρόκειται για δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές, χωρίς τίποτα το καινούργιο, μια ξεθυμασμένη πρόταση την οποία ακούγαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, η οποία είναι "κομμένη και ραμμένη" στα μέτρα των πολύ λίγων».

Πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες του ΣΕΒ πηγάζουν από πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και πως διαψεύστηκε ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν αν συμπιεστεί το εργασιακό κόστος και αν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, έτσι ώστε αυτά να πέσουν στην οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Είπε ότι αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατατεμαχίζεται και η τωρινή πολιτική «ανταποκρίνεται τελικά σε πολύ συγκεκριμένα αιτήματα» και πως «με αφορμή την περίφημη επένδυση του Ελληνικού, για πρώτη φορά θα έχουμε δημιουργία πόλεων όπου οι κοινόχρηστοι χώροι θα ανήκουν σε ιδιώτες, πάμε σε ένα μοντέλο, σε ένα υβρίδιο πόλης που δεν το έχουμε ξαναδεί».

Μιλώντας για τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει «να συζητήσουμε έτσι ώστε να γίνουμε πιο πειστικοί και να επανέλθουμε με μια διεισδυτική, ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση που θα είναι στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πρότασης». «Δεν θα κάνουμε την χάρη στον οποιονδήποτε θέλει να θέτει τα δικά του ερωτήματα στην αναγκαία μεταξύ μας συζήτηση», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER