Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:11

Δ. Τζανακόπουλος: Από τη πρώτη στιγμή η ΝΔ ήθελε να υλοποιήσει πολιτικές του ΔΝΤ

Γράφτηκε από την

Δημοκρατικό προσκλητήριο προς την ελληνική κοινωνία απεύθυναν χθες το βράδυ από τα Ιωάννινα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας κατά την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πορείας για το 3ο Συνέδριο στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός δημοκρατικού προοδευτικού αριστερού πόλου, ενώ άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, πως «η τρέχουσα πολιτική συνθήκη, επιβάλλει, το μεγάλο πολιτικό εγχείρημα που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία». Στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική , κάνοντας λόγο για εμμονική ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη αντίληψη που διαπερνά το σύνολο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόσθεσε, πως «από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έδειξε εμμονή να υλοποιήσει πολιτικές που εισηγούνταν το ΔΝΤ και τις οποίες εμείς είτε αποκρούαμε ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε προσπαθούσαμε να τις αντιστρέψουμε, με κατεύθυνση την ενίσχυση της ρύθμισης στην αγορά εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων, πως «το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, συνεχίζει να προσπαθεί να υπάρξει» και εξέφρασε την πεποίθηση πως η προσπάθεια μιας δυναμικής αντιπολίτευσης στην Βουλή και στην κοινωνία, πηγαίνει χέρι με χέρι με την μεγάλη προσπάθεια της πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, της διεύρυνσης και της παρουσίας μας παντού». Παράλληλα, διευκρίνισε πως «η προσπάθεια δεν αφορά έναν στείρο δικομματισμό όπως ενδεχομένως κάποιες φορές εξελίχτηκε στην μεταπολίτευση, αλλά για γνήσιο διπολισμό, ανάμεσα σε δυνάμεις που από την μία, εκφράζουν νεοφιλελευθερισμό και μια παλαιά δεξιά αντίληψη και από την άλλη, εκφράζουμε μια εναλλακτική προοδευτική αριστερή πρόταση για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια, ένα κόσμο που αλλάζει, τους νέους κινδύνους που ζούμε παντού, οικονομικά, γεωπολιτικά, τις νέες δυνατότητες, τις νέες τεχνολογίες, τους νέους κώδικες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ