Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 13:37

Φίλης: «Αναγκαία η συναίνεση για την Παιδεία»

Γράφτηκε από την
Φίλης: «Αναγκαία η συναίνεση για την Παιδεία»

«Ο διάλογος για την Παιδεία είναι αναγκαίος, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των κομμάτων» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη Real news ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ακόμη προσθέτει: «Την Τρίτη θα συναντηθούμε με την υπουργό Παιδείας. Θεωρούμε αναγκαίο ο διάλογος να επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, ως κοινωνικού αγαθού. Υποστηρίζουμε τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, ως κυβέρνηση, είμαστε όμως έτοιμοι να συζητήσουμε αλλαγές, υπό την καθοριστική προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια εκπαίδευση».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πολυσυλλεκτικό κόμμα, ο Νίκος Φίλης τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε συνθήκες κοινωνικής απόγνωσης και αποδιάρθρωσης του παραδοσιακού αρχηγικού δικομματισμού». Και τελειώνει λέγοντας: «Η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προς τα πίσω, με την αναβίωση του αυταρχικού μοντέλου μονοκομματικής αυτοδυναμίας. Είναι αναγκαία η συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα οδηγούν και σε κυβερνητικές συνεργασίες στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER