Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 15:30

Χ. Θεοχάρης: Τα ξενοδοχεία είναι πυλώνας του τουριστικού προϊόντος

Γράφτηκε από την
Χ. Θεοχάρης: Τα ξενοδοχεία είναι πυλώνας του τουριστικού προϊόντος

“Οι ξενοδόχοι είναι ένας εταίρος πολύ σημαντικός για εμάς, πυλώνας του τουριστικού προϊόντος και είμαστε εδώ να συζητήσουμε τα πλάνα για την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα μετά τα πρώτα μηνύματα που πήραμε στο Λονδίνο, στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM, στην οποία είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε και η παρουσία της χώρας μας ήταν ουσιαστική και πολύ σημαντική, καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τον περίπτερο και τους εκθέτες”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, προσερχόμενος στο συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

“Τα μηνύματα είναι θετικά αλλά συγκρατημένα αισιόδοξα, δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις”, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: “ Το ζήτημα της αβεβαιότητα λόγω brexit και φυσικά το πώς θα αντιμετωπιστεί η πτώχευση της Thomas Cook και ό,τι έχει αφήσει πίσω της, είναι δύο ζητήματα, τα οποία είναι ακανθώδη και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά. Ωστόσο, η χώρα μας έχει ένα ισχυρό τουριστικό brand, ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον”.

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός είπε ότι διαθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Το υπουργείο έχει ως προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως “ City Break” προορισμού. “ Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει τη Θεσσαλονίκη, τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό της και αυτά που μπορεί να προσφέρει αλλά φυσικά πρέπει να γνωρίσει και ευρύτερα τη Μακεδονία. Ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα είναι κυρίως οδικός και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες για να τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να επιλύσουμε τα προβλήματα με τους μεθοριακούς σταθμούς, τα οποία δεν πρέπει να βάζουμε κάτω από το χαλάκι”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER