Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 08:08

Σήμερα το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

Γράφτηκε από την
Σήμερα το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

Στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο θα λάβει μέρος σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ ενώ στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες και στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο και όπως ο ίδιος έχει προανήγγειλε, θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. Όπως μάλιστα έχει τονίσει κατά το παρελθόν «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER