Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 11:40

Υπουργείο Εξωτερικών: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα προτιμά να προκαλεί και να απειλεί

Γράφτηκε από την
Υπουργείο Εξωτερικών: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα προτιμά να προκαλεί και να απειλεί

Την απάντησή της στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έδωσε η ελληνική πλευρά.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματά, έκανε λόγο για «ύβρι» από εκείνον «που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του», ενώ σημείωσε ότι αυτός που «δεν έχει επιχειρήματα προτιμά να προκαλεί και να απειλεί».

Παράλληλα, ο κ. Γεννηματάς κατηγόρησε την Τουρκία για διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων, κάτι που δεν θα κάνει η Ελλάδα, ενώ την καλεί «να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Αναλυτικά:

Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση.

Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER