Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 15:31

Σ. Καλαφάτης: Η ΝΔ «νοιάζεται για τους πολίτες, πρωτίστως μάλιστα για τους οικονομικά ασθενέστερους»

Γράφτηκε από την
Σ. Καλαφάτης: Η ΝΔ «νοιάζεται για τους πολίτες, πρωτίστως μάλιστα για τους οικονομικά ασθενέστερους»

Τις πολιτικές της κυβέρνησης, με τις οποίες αποδεικνύει έμπρακτα ότι “ νοιαζόμαστε για τους πολίτες, πρωτίστως, μάλιστα, για τους οικονομικά ασθενέστερους”, παραθέτει σε κείμενό του στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε, με κραυγές και ψιθύρους, να καλλιεργήσει τον φόβο ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα κόψει συντάξεις, επιδόματα και αφορολόγητο. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, οι πολίτες διαπιστώνουν όχι μόνο πως δεν συμβαίνει τίποτα από όσα δήθεν προεξοφλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πως γίνονται ήδη τα ακριβώς αντίθετα», τονίζει σε άρθρο του στο Facebook, ο κ. Καλαφάτης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στο άρθρο του την μείωση των επιτοκίων οφειλών στο δημόσιο, την χορήγηση χιλιάδων αυξημένων συντάξεων χηρείας, την επιστροφή οφειλών του ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

Αναφορά κάνει ο κ. Καλαφάτης και στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο, όπως τονίζει, “ πέρα από τα αναπτυξιακά κίνητρα, λαμβάνονται μέτρα άμεσης κοινωνικής στήριξης. Καθιερώνεται εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα έως 10.000, αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 80%, χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται από την 1η του χρόνου, μειώνεται ο Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη και θεσπίζονται στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για να ξαναβρούν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν”.

Παράλληλα, υπογραμμίζει “ την έκτακτη ενίσχυση των 175 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά, με τα 953.000 μέλη να λαμβάνουν 700 ευρώ” και σημειώνει οτι “ έρχεται, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστεί πως η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα». Ξεχνώντας πως, κατά τη δική του ομολογία, είχαν εξαντληθεί από το Μάιο, όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, ξεχνώντας ότι έδωσε προεκλογικά όσα θα έπαιρναν οι συνταξιούχοι στο τέλος του χρόνου, ξεχνώντας και τους ισχυρισμούς του ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα δώσει, αλλά θα κόψει συντάξεις και επιδόματα, αναγνωρίζει ότι διέπραξε πολιτική απάτη. Αναγνωρίζει ότι η Κυβέρνηση δίνει στους αδύναμους και δεν τους παίρνει, όπως ανεύθυνα ο ίδιος ισχυριζόταν”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER