Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 15:39

Ν. Σοφιανός: Η καταστολή είναι απαραίτητο στοιχείο για να περάσει η κυβέρνηση την αντιλαϊκή πολιτική της

Γράφτηκε από την
Ν. Σοφιανός: Η καταστολή είναι απαραίτητο στοιχείο για να περάσει η κυβέρνηση την αντιλαϊκή πολιτική της

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων δεν "βγάζει λάδι" τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που έδιωξαν χιλιάδες κόσμου, ως συνέπεια της πολιτικής τους όλα τα τελευταία χρόνια. Γιατί, κυρίως, πρέπει να σκεφθούμε το μισό εκατομμύριο νέων Ελλήνων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν και η δική μας η προσπάθεια ήταν και είναι αυτό το κομμάτι του λαού μας να διευκολυνθεί στην ψηφοφορία» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ με τις προτάσεις του «από την πρώτη στιγμή προέβαλε θέσεις αρχών για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και την αποτροπή της αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, σχεδιασμό που είχε η κυβέρνηση της ΝΔ για να ψηφίζουν όλοι με επιστολική ψήφο».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, είπε ότι εγκληματικές ενέργειες με γκαζάκια κά, δεν μπορούν να συμψηφίζονται και μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με κρούσματα καταστολής από αυτή τη κυβέρνηση, όπως το χτύπημα της χθεσινής κινητοποίησης των γιατρών, τα συλλαλητήρια των φοιτητών και το ξεγύμνωμα διαδηλωτή την ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

«Η καταστολή δένεται με την πολιτική της ΝΔ, είναι απαραίτητο στοιχείο για το πέρασμα της πολιτικής της», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επισήμανε ότι τίποτα το θετικό δεν έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός.

«Η πολιτική και το δόγμα που λέει ότι είμαστε «τα καλά παιδιά» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και θα εξασφαλίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχει χρεοκοπήσει, καθώς αυτή η πολιτική είναι ο παράγοντας που δημιουργεί το πρόβλημα και η συνδιαχείριση και η συνεκμετάλλευση είναι επίσημη πολιτική των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, όταν ο γραμματέας του ΝΑΤΟ παραπέμπει στο "καθίστε, συζητήστε, λύστε τις διαφορές σας". Και αυτό ισχύει και για το Κυπριακό και αυτό ισχύει και για το Αιγαίο», υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός.

«Όταν βλέπεις την ελληνική κυβέρνηση, όπως και την προηγούμενη, να διευρύνει την αμυντική της συνεργασία με τους Αμερικάνους, να εκχωρεί νέες βάσεις και νέες διευκολύνσεις, να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ και εισπράττουμε συγκεκριμένα πράγματα. Μόνο σε σύγκρουση με αυτούς μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα άλλο δεδομένο σε αυτή την κατάσταση» τόνισε, καταλήγοντας ο Ν. Σοφιανός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER