Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 15:00

Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της

Γράφτηκε από την
Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της

«Από την ημέρα της ορκωμοσίας της, μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση αυτή, όχι μόνο τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε επιλέξει ένα καθεστώς υπερφορολόγησης και συνειδητής στοχοποίησης της μεσαίας τάξης. Είχε επιλέξει να ακυρώσει, με τον τρόπο της, κάθε προοπτική ανάπτυξης, προκειμένου να εγκλωβίσει τους αδύναμους, τη φτώχεια, την ανεργία, τον αποκλεισμό, κρατώντας τους ομήρους μιας αδιέξοδης, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, πολιτικής επιδομάτων», ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Εμείς επιδιώκουμε μια νέα δυναμική ισορροπία ανάπτυξης και προκοπής, μειώνοντας ουσιαστικά τα φορολογικά βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε την πραγματική οικονομία και ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ποιος αμφισβητεί αυτή την αλήθεια που ισχύει στην αγορά; Μειώνουμε το συνολικό φορολογικό βάρος, με έμφαση κυρίως στην ανακούφιση της πολύπαθης μεσαίας τάξης και ταυτόχρονα αυξάνουμε τις πραγματικές δαπάνες στους κρίσιμους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της άμυνας. Μειώνουμε τη σπατάλη του κράτους και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την έγκαιρη και ουσιαστική αξιοποίηση αναπτυξιακών κονδυλίων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER