Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 22:48

Πολύ κακή χαρακτήρισε ο Μεϊμαράκης τη συμφωνία, δηλώνοντας πως η ΝΔ στη Βουλή θα ψηφίσει συντεταγμένα

Γράφτηκε από την
Πολύ κακή χαρακτήρισε ο Μεϊμαράκης τη συμφωνία, δηλώνοντας πως η ΝΔ στη Βουλή θα ψηφίσει συντεταγμένα

Πολύ κακή χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύ χρόνο σε ανούσιες συζητήσεις και επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε για υποκρισία. «Μονίμως έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει γιατί έρχεται μια συμφωνία σε ένα άρθρο και τώρα μας εκβιάζει. Αυτός μας εκβιάζει. Όχι οι εταίροι αυτόν. Αν υπήρχαν άρθρα θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά από τα σημεία της συμφωνίας», ανέφερε ενώ για τη στάση της ΝΔ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, θα ληφθεί απόφαση στην ΚΟ, και στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει συντεταγμένα.

«Δεν θα αποφασίσω εγώ, αυτά τελείωσαν, περάσανε», υπογράμμισε.

«Άκουσα τις προτάσεις και για αποχή και για καταψήφιση ή να βάλουμε όρους να μη γίνουν εκλογές κλπ», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί το πρόβλημα θα είναι άτακτη χρεοκοπία, εθνικό νόμισμα, μείωση αξιών και μισθών.

«Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε. Αν απέχουμε θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε και χρέωσε τα μέτρα αποκλειστικά στους κ.κ Τσίπρα και Καμμένο.

Δικαιολόγησε επίσης τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, για παράδειγμα στο αγροτικό και είπε ότι «πρέπει να πάρει μάθημα και το κουαρτέτο ότι δεν μπορεί να διαλύσουν τη πρωτογενή παραγωγή».

«Εγώ πιστεύω ότι αν δεν τη ψηφίσουμε και αν απέχουμε, πιθανό είναι να μη περάσει και να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στη χώρα.

Τότε είναι που ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές στις οποίες κανείς δεν εγγυάται ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και τότε θα πει ότι "εγώ σας κράτησα στο ευρώ και η ΝΔ είναι ανακόλουθη"», είπε επίσης μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν τις φοβάται αλλά δεν μπορεί να γίνονται εκβιαστικά και πως αν τώρα διεξαχθούν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει το διακύβευμα.

«Αν είναι ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο που δεν πιστεύουν και κάνουν εκλογές για να αναπληρώσουν 30-40 βουλευτές για να εκτελέσουν το πρόγραμμα, σημαίνει ότι αυτά μπορούν να τα βρουν και από την παρούσα Βουλή», πρόσθεσε.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής αλλά το μπόνους για το πρώτο κόμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσοστό που παίρνει.

Επίσης για τα περί ευρωπαϊκού μετώπου είπε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν αλλά όχι εκλογικά καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους για συνασπισμό κομμάτων.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και την κάλεσε να κινηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο ΟΗΕ καθώς εξήγησε πλέον το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά διεθνές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER