Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 20:20

Νέο «ΕΑΜ» κάνει ο Λαφαζάνης

Γράφτηκε από την
Νέο «ΕΑΜ» κάνει ο Λαφαζάνης

«Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού - Θα κληθούν να συμμετέχουν Ζωή, Λαπαβίτσας και όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης - Νέα επίθεση μέσω του iskra.gr για τις πρόωρες εκλογές: Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία.


Στη Βουλή βρίσκεται το απόγευμα της Πέμπτης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας συσκέπτεται με στελέχη της κίνησής του και αναμένεται αργότερα σήμερα να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μάλιστα, ο κύριος Λαφαζάνης εμφανίστηκε στη Βουλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του, όπου πάρθηκε η απόφαση για πρόωρες εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής και στελέχους της Πλατφόρμας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, μαζί με βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην σύσκεψη αυτή δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις - ειδικά προτού ο πρωθυπουργός απευθύνει το διάγγελμά του - ενώ έχει εξαγγελθεί νέα σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τις 21:30, όπου θα συμμετέχουν εκτός από βουλευτές και άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην Πλατφόρμα και παρόμοιες κινήσεις που καταψήφισαν το μνημόνιο.
Αργά χθες το βράδυ, με μια πολύ αιχμηρή δήλωσή της κατά του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε το στίγμα για την κόντρα, εντός του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν τουλάχιστον, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυρία Γεροβασίλη ουσιαστικά αναγνώρισε με τη δήλωσή της την de facto διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα και την απώλεια της δεδηλωμένης στη Βουλή.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα δώσουν «πράσινο φως» στην εφαρμογή του μνημονίου, σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση.
Φτάνοντας στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Λαφαζάνης είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τις πρόωρες εκλογές: «Δεν ξέρω τίποτα, θα τα δούμε όλα με την κυβέρνηση».
Επισήμως, μιλώντας με δημοσιογράφους τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δηλώνουν πως τηρούν στάση αναμονής, τουλάχιστον μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο και για σκέψεις μη συμμετοχής στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τις 2 το μεσημέρι.
Ενδεικτικό των προθέσεών της κίνησης πάντως είναι το κείμενο που ανέβηκε στο iskra.gr το απόγευμα της Πέμπτης, υπό τον τίτλο «άρον-άρον εκλογές; Γιατί»;
«Γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο» επιμένει να αναρρωτιέται ο συντάκτης και δίνει την απάντηση: «Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος. Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό».
Περισσότερα στο protothema.gr


NEWSLETTER